İSTANBUL (AA) - 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, okul önlerinde veliler ve okul yöneticilerine yönelik bilgilendirme çalışması yürüttü.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın, çocuk ve gençlerin suça karışmalarını önlemek, güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesinde rol almalarını ve suça sevk eden şahısların yakalanmasını sağlamak, sosyal sorumluluk bilincini aşılamak amacıyla geliştirdiği 'Çalışkan Polisler' projesi kapsamında emniyet güçleri okul önlerinde görev yapıyor.

Bu kapsamda Maltepe Altayçeşme İlkokulu önünde görev yapan ekipler, veliler ve okul yöneticilerine yönelik bilgilendirme broşürleri dağıttı. Ekipler ailelere polisin olmadığı yerlerde gördükleri, yaşadıkları veya yasa dışı suç konusu teşkil eden eylemleri 155 Polis İmdat Hattı'na, en yakın polis merkez amirliğine ve gördükleri ilk resmi üniformalı polise bildirmelerini istedi.

Polis ekipleri, öğrencilere yeni eğitim dönemi için başarı dileğinde bulunup kalem ve silgi hediye etti.

Velilerden İsa Çiçek, polisin uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bugün yapılan uygulamadan dolayı mutluyum. Emniyet güçlerimizi okul önlerinde görmek çocuklarımızın güven içerisinde olduğunu gösteriyor. İnşallah denetimler tüm yıl boyunca devam eder." diye konuştu.

- "Çocuklar polisleri gördüğü zaman kaçmamalı, sevmeli"

Eyüpsultan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu önünde görev yapan polis ekipleri de velilere bilgilendirme broşürleri dağıtıp öğrencilere hediye verdi.

Öğrenci velilerinden Deniz Çalışkan, uygulamadan çok memnun olduğunu kaydederek, "Polislerin buralarda olmasından memnunuz. Çocuklarla polislerin arasındaki ilişki iyi olmalı. Çocuklar polisleri gördüğü zaman kaçmamalı, sevmeli. Aileler onların iyi olduğunu öğretmeli." ifadelerini kullandı.

Çalışkan, bazı ailelerin çocuğunu korkutmak için 'Seni polise vereceğim' dediğini ve bunun yanlış olduğunu vurgulayarak, çocukların polisi ve jandarmayı her zaman sevmesini ve bunları çocuklara öğretmek gerektiğini aktardı.

Velilerden Nursen Andağ da çocuğunun bu yıl birinci sınıfa başladığını belirterek, çocuklarına, her zaman dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunduğunu, emniyet ekiplerinin okullarda yaptığı denetimlerin de kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.






Polisten Okul Önlerinde Velilere Bilgilendirme

Polisten Okul Önlerinde Velilere Bilgilendirme