Karagöz; “Patron devletin yararına olacak bir karar aldı ve hayırcıların hayallerini suya düşürdü. Dolayısıyla patron çıldırmıyor, insanları çıldırtıyor” dedi

Haftalık basın toplantıları düzenleyerek gündemi değerlendiren MHP İl Başkanlığı’nın bu haftaki gündeminde Afyonkarahisar’ın hava kirliliği, Uydukent bölgesinin deprem riski taşıması ile ilgili değerlendirmeler yer aldı.

“Kullanılan kömürlerin kalitesi daha iyi denetlenmeli”

MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz tarafından gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında İl Sekreteri Beytullah Bostanlı ve Medyadan Sorumlu İl başkan yardımcısı Mehmet Kocacan’da hazır bulundu. Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, il merkezinde yaşanan hava kirliliği konusuna değindi. Karagöz; “Afyonkarahisar, coğrafi konumu itibariyle Türkiye’nin en gözde illerinden bir tanesi ancak son zamanlarda hava kirliliği ile anılan bir il haline geldi ve bu bizi üzüyor. Şehrin büyük bir bölümü doğalgaz ile ısınmaya başladı bazı kesimlerinde de AFJET kullanılıyor. Geriye kalan çok az bir bölüm de kömür kullanarak ısınıyor. İlimizde çok az kömür kullanılmasına rağmen kömürlerin kalitesizliğinden veya denetlemenin azlığından da olabilir ilimizde aşırı derecede hava kirliliği hissediyoruz. Kalitesiz kömür kullanımının önüne mutlaka geçilmesi lazım” dedi.

 “Hayır cephesinin amacı Evet cephesini dağıtmak”

Muhalefet partiler tarafından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceği yönündeki açıklamalarının ardından ‘Patron Çıldırdı, Kapatıyoruz’ ifadeleri kullandığına ilişkin bir soruya da yanıt veren İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Patron çıldırmadı ama çıldırttı’ dedi. Karagöz; “MHP aday çıkartacağını söyleseydi, İşçi Partililer, CHP’liler sandıkta MHP’nin adayına mı oy verecekti. Onlar diyorlar ki ‘Evet’ cephesi dağılsın, ‘Hayır’ cephesi dursun. MHP, kendi stratejilerini üreten ve Türkiye’nin stratejilerine de şu anda liderlik yapan, ülkenin gündemini de belirleyen bir parti. Dolayısıyla MHP’nin davranışı yerinde bir davranış, dedikleri gibi ‘Patron Çıldırmıyor, Çıldırtıyor İnsanları’, hayallerini suya düşürüyor. Kimse merak etmesin MHP ne yaptığını iyi biliyor” diye konuştu.

“Biz AK Parti’ye değil, devlete destek veriyoruz”

Ulusal ve yerel bazda AK Parti ve MHP’nin birlikte hareket ettiği şeklinde göründüğü ve parti tabanında bir rahatsızlık oluşturup oluşturmadığı yönündeki bir soruya da yanıt veren Karagöz; “Biz devletin yöneticisine bir parti olarak bakmıyoruz. MHP kendi şahsiyeti olan bir siyasi parti, AK Parti de kendi şahsiyeti olan bir siyasi parti. Biz AK Parti’ye değil, devlete destek veriyoruz, devletin de yöneticisi AK Parti. Bakıldığında farklı bir anlam çıkaranlar olabilir ancak biz bunu devletin bekası olarak görüyoruz. Devletimiz gerçekten zorda ve biz devletimizin önünü açmak için, devletimize dışarıdan yapılan baskıların azaltılması ve ortadan kaldırılması için hükümetimize destek veriyoruz. Bu yeni bir uygulama değildir bizim için. Alparslan Türkeş dönemlerinde de devlet zorda olduğunda MHP, devletin yanında olmuştur. Hükümet başarılı olursa Türk milleti, Türk devleti ve İslam coğrafyası kazanır” ifadelerine yer verdi.