Afyonkarahisar Özel Park Koleji 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulun yeni konseptini ve hedeflerinin basın mensuplarıyla paylaştı.

Afyonkarahisar Özel Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fesih Aktaş,  okulun sağlık kurumlarına personel yetiştirmek için kurulduğunu söyledi.

Aktaş, Park Koleji öğrencilerinin 4 yıllık öğrenim süreci boyunca hastane- okul arasında eğitildiğini belirterek, düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti:

“Biz okul olarak, öğrencilerimize en mükemmel şekilde eğitiyoruz. Park Hayat Sağlık Koleji olarak sadece Afyonkarahisar’ın değil bölgenin en iyi okulu olacağız. Hatta ileriki yıllarda da Türkiye’nin en prestijli meslek lisesi konumuna geleceğimizi düşünüyorum. Eğitim kadrosu, fiziki ve teknik donanım açısından bakıldığında bizim çok önemli avantajlarımız var. Mesele hiçbir sağlık meslek lisesinin hastanesi yok. Ama bizim Afyonkarahisar ve Akşehir’de iki tane hastanemiz var. Kimi zaman derslerimize hastanelerimizdeki Profesörlerimizi de konferanslara çağırıyoruz. Buda okulumuz için çok büyük bir avantaj.”

“Kayıtlarda standardımızı bozmuyoruz”

Aktaş, öğrencilerinin istekleri doğrultusunda Afyonkarahisar’daki şehitlerin isimlerini dersliklere verdiklerinin altını çizdi.

Meslek Lisesinden mezun olan öğrenci üniversiteyi kazanamaz anlayışının çok yanlış olduğunu belirten Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hali hazırda 240 civarında bir öğrenci sayımız var. Bu yıl da kayıtlarımız çok iyi gidiyor. İnşallah 300-350 arası bir öğrenciye sahip olacağız. Yine bölgenin en iyi okulları arasında olmak adına öğrenci sayımızı çokta kalabalık tutmak istemiyoruz. Her yıl standartlar ölçüsünde kayıt yapmayı planlıyoruz. Her yıl kayıt sayısına göre mezun vermek çok anlamlı oluyor. Yatılı öğrenci sayımız geçen yıl 150 civarındaydı. Bu yılda 100 civarında olacak. Biz yatılı öğrencilerimize okulumuzda ekstra etüt programları hazırlıyoruz. Diğer öğrencilerimizden isteyen olursa onlarda bu etüt programlarına kalıyor. Hafta sonlarında KPSS ve YGS sınavı için yine ekstra kurslar düzenliyoruz.”

“İstihdam açısından önemli bir okuluz”

Erasmus+ projelerinin Ulusal Ajans’tan onaylandığını ifade eden Aktaş, Nisan ayı içerisinde 30 öğrencilerinin Almanya ve Letonya’ya eğitime göndereceklerini vurguladı.

Aktaş, sosyal aktivite boyutunda Türkiye’deki bütün bölgelere okul gezileri düzenlediklerini kaydetti. Park Sağlık Kolejinin geçen dönemki mezunlarından yaklaşık 70’i hastanelerde göreve başladığını dile getiren Aktaş, “Park Hayat Hastanelerimiz genelde ara eleman ihtiyacını bizim okulumuzdan karşılıyor. Onun için istihdam açısından çok önemli bir okuluz. Yeni istidam hedefimiz bizim Almanya. Almanya’daki hastanelerdeki ara eleman sıkıntısını yaptığımız projeyle Özel Park Sağlık Meslek Lisesi karşılayacak. Türkiye’de bizden başka okulla da anlaşmaları yok. Mayıs’ın 11-12’sinde Almanya’daki Özel İstihdam bürosunun başkanı ve müdürü okulumuzda velilerimiz ve öğrencilerimizle toplantılar yaptılar. Yani bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz, Almanca dil kursuna gitmeleri ve başarılı olmalarıyla orada işe yerleştirilecek. İlk etapta 3 yıl çalışan olarak gidecekler. Ondan sonra sürekli çalışma ve oturma hakkı elde edecekler. 8 yıl sonrada vatandaşlık hakkı elde edecekler. Bu ara eleman transferiyle ilgili pek çok belediye çalıştı ama maalesef başaramadı. Çünkü karşı tarafında ihtiyacı olması gerekiyor. Hali hazırda Almanya’da yaklaşık 150 binden fazla hemşireye ihtiyacı var. Bu proje sadece Park Sağlık Kolejinde var. Bizden başka hiçbir devlet ve özel okul bu projeye giremedi.