Genel Kurulda Mevcut Başkan Abdil Tıkır, Osman Emrem ve Sefa Değirmen yeni dönemin başkanı olabilmek için yarıştı. Yaklaşık 35 bin üyesi olan Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi üyeleri yeni dönemde başkanlarını belirlemek üzere sandık başına gitti. Divan kurulunun oluşturması ile başlayan toplantı saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Abdil Tıkır Kooperatifin yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi.

pancar--(1).jpg

ORTAKLARIMIZA KALİTELİ VE UCUZ HİZMET VERİYORUZ

Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdil Tıkır yaptığı konuşmasında, Kooperatifin yaptığı yatırımlarla gelirlerini arttırdığını söyledi. Başkan Tıkır: “Kooperatifimiz her geçen yıl daha da büyümekte ve ortaklarına götürdüğü hizmet ağını daha da genişleterek kaliteli ve ucuz hizmet vermenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Kooperatifimiz 31 Pancar Kooperatifi arasında layık olduğu ön sıralardaki yerini almıştır.

PANCAR EKİM SAHALARI GENİŞLETİLECEK

Abdil Tıkır, Afyonkarahisar Pancar Kooperatifinin kendi ayakları üzerinde durabilen, yabancı kaynak kullanmadan ortaklarının ihtiyaçlarını KDV dahi tahsil etmeden vadeli satış yapabilen durumda olduğunu söyledi. Tıkır, “ Vadeli satışlara çok düşük faiz uygulayan sayılı kooperatiflerdeniz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen üyelerin ihtiyacı olan tarımsal girdileri piyasadan ucuza temin etmek için gerekli gayreti gösteriyoruz. Sağlıklı ve dengeli şekilde ihtiyaçların büyük bir kısmını peşinat almadan tedarik ederek ulaştırmayı başardık. Bu durum gelecek yıllarda da devam edecektir. Malum olduğu üzere Pankobirlik nişasta bazlı şeker kullanımının azaltılması, insan sağlığına zararlı tatlandırıcıların yasaklanması konusunda ekonomik olan sıvı şeker üretiminin arttırılması için pancar ekim sahalarını genişletme çalışmaları sürdürülmektedir.

KOOPERATİF YÖNETİCİLERİ ÇİTÇİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULAMIYOR

Mevcut Başkan Tıkır’ın ardından söz alan Başkan Adayı Sefa Değirmen de Kooperatif yöneticilerinin çiftçilerin sorunları ile ilgilenmediğini söyledi. Değirmen: “Yıllardır görevde olan Mevcut yönetim Afyonşeker Fabrikası özelleştirilirken sadece seyrettiler. Yönetim sadece maaşlarını alıp günlerini gün ettiler. Çiftçinin derdini dinlemediler. Nasip olurda göreve gelirsek Şeker Fabrikasında çiftçimizi söz sahibi yapacağız. Şeker fabrikasını yeniden çiftçilerimizin olması için tüm girişimleri yapacağız dedi.”dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN GELİRİNİ ARTTIRACAK PROJELER ÜRETTİK

Diğer aday Osman Emrem de çiftçilerin üretiminin artması için bir çok proje hazırladıklarını söyledi. Başkan Adayı Emrem: “Yedi aylık çalışmamızda köy, köy kasaba, kasaba gezdik. Nasip olurda göreve gelirsek size vaat ettiğimiz tüm projelerimizi hayata geçireceğiz. Rakiplerimizde kazansa seçimi bizim projelerimizi hayata geçireceklerine eminim. Çitçilerimiz için ayağı yere basan projeler ürettik” dedi. Konuşmaların ardından kooperatif üyeleri yeni yönetimi belirlemek için oylarını kullandılar. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere sarı liste ile giren Abdil Tıkır ve yönetimi, 2 bin 985 oy ile kazanan olurken, Yeşil lise 668 oy ile ikinci, mavi liste de 271 oy ile üçüncü sırada yer aldı. >>MEVLÜT TINAS