En önemli hizmetlerden birinin sağlığın korunması olduğunu hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Sağlık olmadan hiçbir şeyin kıymeti harbiyesi olmuyor. Bu açıdan sağlık hem yaşamsal hem de olmazsa olmaz hizmetlerin en başında geliyor. Bu önemli görevi üstlenen cefakar hekim ve sağlık çalışanlarımız gece gündüz, bayram tatil demeden vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşması için emek veriyor. Vatandaşların en iyi ve en etkin sağlık hizmeti alması konusunda üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getiren tüm hekim ve sağlık çalışanlarına yürekten teşekkürlerimi sunuyor, Tıp Bayramlarının kutlu olmasını temenni ediyorum” dedi.  

AK Parti’nin sağlıkta başlattığı dönüşüm hamlesi ile 15 yılda Türkiye’nin dört köşesinde modern hastaneler açıldığını hatırlatan AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, 2002 öncesi Üçüncü Dünya Ülkeleri sınıfında olan sağlık hizmetlerinin bugün dünyanın en modern ülkeleriyle yarıştığını ifade etti. AK Parti’nin Türkiye’yi; koğuş sistemli hastanelerden, 5 yıldızlı otel kalitesinde hastanelere taşıdığını vurgulayan Hatice Özkal, “AK Parti öncesi ilaç bulunmayan, ilaç kuyruklarının son bulmadığı, hastanelerin döküldüğü bir Türkiye vardı. Bugün ilaç kuyruklarının olmadığı, vatandaşın istediği eczaneden ilacını alabildiği, modern hastanelerde randevu ile tedavi olmak mümkün. Sağlıktaki eşsiz dönüşümü anlamak için Afyonkarahisar’daki hastanelere bakmak bile yeterli olacaktır. Bugün hem devlet hastanemiz hem de üniversite hastanelerimiz en kaliteli hizmeti vermektedir” şeklinde konuştu.

Sağlıkta yapılan dönüşüm ve yatırımların yanı sıra her şehirde ambulansların sayısının arttığına hatta birçok şehirde hava ambulanslarının hizmet verdiğine dikkat çeken Milletvekili Hatice Özkal, sağlık tesisleri ve ekipmanlarının sayısıyla birlikte sağlık çalışanlarının da sayısının günden güne arttığına dikkat çekti.