YGS sonrası öğrencilere ara vermeden Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlanmalarını tavsiye eden Özkal; son 15 yılda üniversite sayısının 75’ten 183'e yükseldiğini hatırlatarak, üniversiteye yerleşmenin daha kolay hale geldiğini söyledi. 

Hayatın en önemli dönüm noktalarından birinin meslek seçimi olduğunu söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, meslek seçiminde belirleyici olan üniversite sınavlarının tüm öğrencilere başarı getirmesi temennisinde bulundu. Sınavda alınacak sonucun karamsarlığa yol açmaması gerektiğini ifade eden Milletvekili Özkal, “Öğretmenleri ve bir ablaları olarak YGS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarı diliyorum. Allah hepsine zihin açıklığı ve başarı versin. Çalışanın emeğinin karşılığını alacağına eminim. Öğrenci kardeşlerim, kendilerine güvensinler ve heyecan yapmasınlar. Sakin ve rahat olarak sadece sorulara odaklanmalarını tavsiye ediyorum. Öğrenci kardeşlerimiz; eğitim hayatının bir bütün olduğunu ve eğitim hayatları boyunca tüm soruları yanıtlayabilecek bilgileri aldıklarını unutmadan soruları yanıtlamaya çalışsınlar. Kendilerine güvensinler, panik yapmadan soruları dikkatlice okusunlar, ben tüm öğrencilerimize güveniyorum” şeklinde konuştu.

Üniversite sayısının artmasıyla üniversiteye yerleşmeyi kolaylaştırdığını vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti hükümetleriyle artan burs oranlarıyla öğrencilerin daha kolay eğitim almasının önünün açıldığını anlattı. 2002 Yılında 75 olan üniversite sayısının AK Parti hükümetleri döneminde 183'e yükseldiğini hatırlatan Özkal, “Öğrencilerimiz ne olursa olsun karamsarlığa kapılmadan çalışmaya devam etsinler. YGS sonrası ara vermeden LYS hazırlanmaları başarı açısından faydalı olacaktır. Geçen yıl YGS’de beklediği sonuçların altında sonuçlar alan, sıralamada geride olan öğrencilerin; LYS sonuçlarıyla, iyi üniversitelere yerleştiğine ilişkin bilgileri öğretmenlerimizden aldım. Öğrencilerimizin öncelikle YGS’ye odaklanması, sonrasında LYS’ye kadar olan süreyi iyi çalışarak değerlendirmeleri gerekiyor. Kaldı ki üniversiteye yerleşmek geçmişe göre artık çok daha kolay. AK Parti hükümetleri dönemlerinde; üniversitelerimizin sayısı ve kalitesi ile öğrencilere yönelik burs ve kredi imkanlarını geliştirdik. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin iyi eğitim alması için hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor.” dedi. 
Gençlerin yıllarca hazırlandığını vurgulayan Hatice Özkal; YGS süresince tüm vatandaşların hassas olması gerektiğini söyledi. Pazar günü herkesten, çocuğunun da sınavda olabileceği düşüncesiyle hareket etmesini isteyen Özkal sözlerini şöyle tamamladı; “Öğrencilerimiz aylarca hatta yıllarca gece gündüz sınava hazırlanıyor.

Gençlerimizin emeklerinin heba olmaması için sınav günü herkesin dikkatli olmasını rica ediyorum. Sınavın başlama saatinden, sınavın sona erdiği dakikaya kadar tüm vatandaşlarımızdan sınavdaki gençlerimizi düşünerek hareket etmelerini, sınavdakilerin kendi çocukları olabileceği inancıyla bir gün geçirmelerini istirham ediyorum. Sınav merkezleri çevresinde gürültü kirliliği yaşanmaması bu açıdan büyük önem taşıyor.”