Anayasa değişikliğinin parti değil ülke meselesi olduğunu söyleyen Özkal, herhangi bir hizmetten memnun olmayanların hesap soracağı zamanın, genel ve yerel seçim olduğunu kaydetti.

Halk oylamasının Türkiye'nin istiklali, istikbali ve istikrarını ilgilendirdiğini vurgulayan Özkal, anayasa değişikliğinin küçük kırgınlık ve kızgınlıklarla heba edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Her bir buçuk yılda bir gerçekleştirilen seçimler ve sık hükümet değişiklikleri nedeniyle Türkiye'nin bir türlü beklenen atılımı gerçekleştiremediğini belirten Özkal, şöyle devam etti: "AK Parti iktidarlarında son 15 yılda yapılan muazzam hizmetleri görüyorsunuz. Türkiye'ye çağ atlatan dev projeleri siyasi istikrar sayesinde hayata geçirdik. Cumhuriyet tarihimiz, siyasi krizlerden dolayı birkaç ayda son bulan hükümetlerle dolu. Bu hükümetler milletimizin sorunlarını, dertlerini, beklentilerini hep ertelendi, aziz milletimiz ötelendi, hükümet sorunlarıyla uğraşıldı. Koalisyonlar ve siyasi krizler hem ülkemize hem insanımıza zarar verdi. Bir gecede batan bankalar, iflas eden esnaflar gördük. Bunlara son vermek, kalıcı siyasi iktidarı tesis etmek için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçirmek istiyoruz."