Vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Özkal, 16 Nisan referandumunda tercihlerinin 'evet' olmasını istedi.

İşletmelere ziyarette bulunan Özkal, referandum sonrası TBMM’de vatandaşlara ve iş hayatına yönelik bekleyen pek çok düzenlemenin yapılacağını anlattı.

 Türkiye'yi güçlü ve güzel yarınlara taşımak için çalıştıklarını anlatan Özkal, "Güçlü Türkiye'nin koruyucu sigortası olan Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye, hem ağır bürokratik yükten, hem de hükümet kurulamaması ve sık sık gündeme gelen seçimlerden kurtulacak. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan tartışmaların son bulmasıyla Türkiye'nin daha hızlı işleyen bir sistemle hızla kalkınacak ve güçlenecek." ifadelerini kullandı.

 Vatandaşlara referandumla ilgili görüşlerini soran Özkal, şöyle konuştu:

"'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de bizim vatandaşımız. 'Evet' diyen vatandaşlarımızdan desteklerini 17 Nisan'a kadar sürmesini istiyoruz. Kararsız olan vatandaşlarımıza anayasa değişikliğinin niye gerekli olduğunu ve bu değişikliğin Türkiye için nasıl önemli bir dönüm noktası olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ve ülkemizin geleceği için çok olumlu tepkiler aldık. Az sayıda olsa da 'Hayır' diyen vatandaşlarımızın gerekçelerini dinleyerek onlara değişikliğin gerekliliğiyle ilgili kendi düşüncelerimizi anlattık. Ama her sohbetimizin sonunda vatandaşlarımızla hoşça vedalaştık."