Afyonkarahisar’da her gün yüzlerce vatandaşla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, içtenlikle kucaklaştığı kadınlarla sohbet etti. Ziyaretleri kapsamında ilk olarak Şehit Sami Çiftçi Bilgi Evini ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal; Kocatepe, Nazmi Saatçi ve Gazi Mahalleli kadınlarla buluştu. Kadınların istek ve taleplerini dinleyen Milletvekili Özkal, kadınlardan referandumda sorumluluk almalarını istedi. Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin sadece bugününü değil gelecek on yıllarındaki konumunu belirleyeceğini ifade eden Özkal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin gelecek güzel günlerinin yolunun açıldığını söyledi. Türkiye’nin her dönem iktidar ve hükümet sorunlarıyla uğraştığını hatırlatan Özkal, “yıllarca yerli milli savunmasını hayata geçirememiş, kendi silahını üretemeyen, ekonomik sıkıntılarla boğuşan, siyasi krizlerle çalkalanan bir ülke olarak iki ileri bir geri gelişmeye ve büyümeye çalıştık. Son 15 yılda AK Parti ile Türkiye hızlı bir büyüme ve kalkınma sürecine girdi. Ancak bizler nasıl çocuklarımızın yarınlarını düşünüyorsak ülkemizin de yarınlarını düşünmek zorundayız. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’nin krizlerle, sorunlarla uğraşmadığı hep ileri daima güçlü olduğu bir hükümet modelini öngörüyor” dedi.

Mahalle ziyaretleri kapsamında özel bir öğrenci yurdunda Ali İhsan Paşa, Kocatepe ve Gazi mahallelerinden gelen kadınlara anayasa değişikliğini anlatan Milletvekili Hatice Özkal, kadınların referanduma ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni oluşturacak 18 maddelik anayasa değişikliğini tek tek açıklayan Milletvekili Hatice Özkal, referandumda muhalefetin tavrı nedeniyle vatandaşların kafasının karışmasının normal olduğunu söyledi. CHP’nin değişen anayasa maddelerini çarpıtarak vatandaşlara aktardığını hatırlatan Milletvekili Özkal, tek adam eleştirisinin de bunlardan biri olduğunu söyledi. CHP’lilerin krallık ya da padişahlık gibi bir tek adamlık iddiasıyla vatandaşlara yalan söylediğini vurgulayan Özkal, “Türkiye’nin yönetim şekli bellidir. Bu tartışmalar 1923’ten önce yapılmış ve sonsuza dek kapanmıştır. Sizleri ‘tek adam olacak’ söylemleriyle yanıltmaya çalışanlara fırsat vermeyin. Cumhurbaşkanlığı sisteminde, tek bir yönetici vardır. Yani başbakanlık makamı ile cumhurbaşkanlığı makamı birleşmektedir. Böylece cumhurbaşkanlığı ile başbakanlar arasındaki uyuşmazlıkların önüne geçilmektedir.” şeklinde konuştu. 

Referandum çalışmaları sırasında yolda karşılaştığı kadınlarla da sohbet eden Milletvekili Hatice Özkal, kendisini evine ziyaret eden bir vatandaşı kırmadı. Pişi yapan kadının kızını seven Milletvekili Hatice Özkal, bir geleneği yaşattıkları için pişi yapan kadınlara teşekkür etti. Ziyaretlerini Marulcu Mahallesi’ndeki kadınlarla buluşarak sürdüren Milletvekili Özkal, kadınlardan büyük ilgi gördü. Mahalleli kadınlarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren Özkal, referandumu anlattığı kadınlardan ‘evet’ için destek istedi.  Referandumun önemini eşlerine de anlatmalarını istediği kadınlardan hep bir ağızdan ‘evet’ sözü alan Özkal, Burmalı Mahallesindeki kadınlarla da ev toplantısında bir araya geldi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıda 16 Nisan’ın güçlü Türkiye’nin başlangıcı olacağını aktaran Özkal, tüm kadınları bu başlangıca destek olmaya davet etti.

Öte yandan mahalle ziyaretleri kapsamında hasta vatandaşları da evlerinde ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, hasta ve yakınlarına bir istekleri olup olmadığını sordu. Evinde ziyaret ettiği Sabire Balcı, Güler Emirdağlı ve Nazmi Uysal ile sohbet eden Hatice Özkal, geçmiş olsun temennisinde bulundu.