Afyonkarahisar’dan katılan 2 sporcumuz ise tam 2madalya kazanarak göğsümüzü kabarttılar.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve 78 kulüpten gelen down sendromlu, otistik ve zihinsel engelli 135 sporcunun katıldığı Türkiye Jimnastik Şampiyonasının sonunda yapılan ödül töreni ile tamamlandı. 22-24 Mayıs 2017 tarihleri arasında İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonası kapsamında sporcuların tramplen, tek bar, yer serisi ve denge olmak üzere 4 dalda, Ritmik ve Artistik Branşlarında dereceye girebilmek için ter döktü.

Şampiyonaya  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzden  3 sporcumuz katıldı. Sporcularımız başarılı sonuçlarla ilimize dönmüştür.  Müsabakaların ardından dereceye giren sporcularımıza ödüllerini Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın verdi.

“Engelliler ülkemizde altın çağını yaşıyor”

Afyonkarahisar Jimnastik antrenörü Derya Demirok, Engellilerin sanılandan daha fazla şeyler başarabileceğini belirterek   "Zihinsel engelli kardeşlerim artık hayatın her alanında olduğunu burada gösterdiler. Normal çocuklardan hiç bir farklı olmadan spor yapıyorlar. Yeter ki bize imkan versinler. Engelliler son yıllarda ülkemizde altın çağını yaşıyor. Önceki yıllar evlere kapatılan, bunlardan bir şey olmaz denilen çocuklar şu anda İzmirde  normal sporcular gibi atletizm Türkiye şampiyonasını yaptı. Engellilerin spor ile ne kadar mutlu olduklarını, huzurlu ve kendilerine geldiklerini görmüş olduk" dedi.

22-24 Mayıs 2017 tarihinde İzmir’de yapılan özel sporcular Türkiye jimnastik şampiyonasında ilimizi kulüp başkanı Hanife Yılmaz , antrenör Derya Demirok , sporcularımız Ayça Nur Aslan , Mihrace Atay, , Şevval Çelik , temsil etti. Mihraca Atay Level 1’de 12.13.14.15 yaş grupları arasında şampiyon olurken, Şevval Çelik ise yine Level 1’de 8,9,10,11 yaş gruplarından altın madalyalarını alarak başarı sağlamışlardır. 

Sporcularımıza emeklerinden ve desteklerini esirgemeyen ailelerine teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.