Seminerin açılışına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik ile Polis Başmüfettişleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik 5 gün sürecek olan seminerle ilgili bir konuşma yaptı.

Açılışta konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Öncelikle seminer amacı ile sizleri burada misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Afyonkarahisar’ın kendi içinde taşıdığı değerler çok fazla bilinmez. Seminer vasıtasıyla burada kaldığınız süre içerisinde inşallah Afyonkarahisar’ı daha çok tanıma imkânı bulursunuz. Afyonumuz son yıllarda termal tesisleri ile ön plana çıkmaktadır. İlimiz mermer merkezleri olarak yine Türkiye'de en önde olan ilimizdir. Ayrıca, ilimiz zaferin kazanıldığı topraklardır. Bugün eğer Cumhuriyetimiz var ise bu topraklarda ciddi bir mücadelenin bir sonucu olarak Cumhuriyet kazanılmıştır. Yine değişik lezzetleri ile de Afyonkarahisar’ımız ön plandadır. İnşallah bu seminer vasıtasıyla bunları tanıma, görme ve tatma imkânı bulursunuz.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz; denetim görevinin devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirterek, “Devlet ve yönetim bir anlamda denetimin iyi yapılmasıyla söz konusudur. Kurallar her yerde vardır. Ancak kurallarının uygulanması her yerde yoktur. Gelişmiş devletler ve az gelişmiş devletler kıyaslamasını yaptığımızda, kuralların uygulandığı devletlerin daha gelişmiş olduğunu, kuralların uygulanmadığı devletlerin daha geride kaldığını görüyoruz. Gelişmiş toplum olabilmenin sadece ekonomi ile olmadığını bilmemiz gerekiyor. Kuralları uygulama anlayışını yerleştirmeniz gerekiyor. Bizim kesinlikle kararlı bir şekilde kuralları uygulamamız lazım. Seminerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum. “ dedi.