Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Aktuğ ve Özdilek çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdiler.

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlıyız”

Özdilek Çocuk Kulübü’nün kimliği ile ilgili bilgiler veren Öğretmen Ayşe Aktuğ, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı, Afyonkarahisar’da ilk kurulan, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin tüm gelişim alanlarında gelişimini destekleyen, sosyal, kültürel faaliyetler yapan, ödev yapımına yer veren, çocuklarımız için güvenli ve öğretici kurumsal bir kuruluştur. Vizyonumuz kültürel değerleriyle evrensel insani değerleri özümseyen, hayata hazır mutlu bireyler ve geleceği kuşatan lider insanları yetiştirecek, eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratacak bir kurum olmaktır. Misyonumuz mutlu, özgüvenli, başarılı, sağlıklı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran, sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, özdeğerlendirme yapabilen, iş birliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, yaşadığı dünyaya değer katabilecek, çok yönlü gelişimi önemseyen, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alan, ulusal kültürünü özümsemiş aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir. Çocuğum cevherdir, mücevher olsun diyorsanız siz velilerimizi Özdilek Çocuk Kulübü’ne bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Yemek ve servis olanağı sağlıyoruz”

Özdilek Çocuk Kulübü’nde düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgiler veren Psikolog Melahat Özdilek, “Kulübümüzde sanat atölyesi, hareket atölyesi, zeka atölyesi, bilim etkinlikleri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, ödev yapımı bulunmaktadır. Aynı zamanda yemek ve servis olanağı da sağlıyoruz. Kurumumuz bünyesinde bulunan sanat atölyemizde seramik, vitray, tual, ebru gibi çalışmalarla çocuklarımızın ince motor kas gelişimini sağlayarak, görsel algı ve yaratıcı düşünmelerine olanak tanıyoruz. Çocuklarımıza yalnızca ödevini bitirme değil, tam öğrenmeyi sağlıyoruz. Anlatılan konuyu ezbere bilen değil, öğretileni kullanabilen nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kulübümüzde dikkat geliştirme çalışmaları, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, WISC-R zeka testi gibi uygulamalarımız bulunmaktadır” diye konuştu.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Aktuğ ve Özdilek yayın dolayısıyla Akar’a teşekkür ettiler. Akar ise Özdilek Çocuk Kulübü yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi.