Bolvadin Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde Bolvadin Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Sevenler Derneği Başkanı Ziya Tüfekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oyun Kuşu Turnuvası'nı ilk kez düzenlediklerini söyledi. 

Tüfekçi, yarışmaya Afyonkarahisar genelinden 25 yarışmacının katıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Oyun Kuşu Turnuvası'nın aslında ilçemizde yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi var. Taklacı güvercinler arası bir yarışma yani. Bu turnuva da yaklaşık bir ay gibi bir zamanda yapıldı. Çok büyük emekler harcandı. Yarışmacı arkadaşlar, yeri geldi sabah kalktılar kuşlarını uçurdular. Özellikle oyun kuşu uçurmak çok ayrı bir seyislik ve özen ister. Bakımı ve uçuş saatleri iyi ayarlanmalıdır. Biz de dernek olarak, Afyonkarahisar’da ilk defa oyun kuşu turnuvası düzenledik. İnşallah seneye de daha güzel yarışmalar düzenleyeceğiz. Çevre il ve ilçelerden de katılımlar olacak."

Tüfekçi, Bolvadin Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Derneği'nin faaliyetlerinin sosyal medya üzerinden Türkiye genelinde takip edildiğini kaydetti.

Ankara, Kırıkkale, Diyarbakır ve Trabzon’daki paydaş derneklerle sürekli istişare halinde olduklarını aktaran Tüfekçi, Oyun Kuşu Turnuvası'nda dereceye giren ilk üç yarışmacıya kupa, madalya ve para ödülü verdiklerini ifade etti.
Bolvadin Oyun Kuşu Yarışması'na İhsaniye'den katılan Kadir Doğan da birinci olduğundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Doğan, yarışmaya çok büyük emek verdiğine dikkat çekerek, "Sabahtan akşama kadar güvercinlerle çalışmalar yaptık. Allah'a şükür emeğimizin karşılığını aldık." dedi.

Yarışmanın 2'ncisi Celalettin Üzengi, 3’sü de Veli Ok oldu.