Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayına otizmli çocuk babası ve Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eğitim Danışmanı Yrd. Doç Dr. Selim Pullu konuk olarak katıldı.
“Otizmle ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturabilmek ortak amacımız”
Aynı zamanda Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü Eski Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı da olan Pullu otizmli çocuğunun tedavisi için gittiği Avustralya’da otizmle ilgili bir belgesel çektiğini belirterek, “Bu çektiğim belgesel dolayısıyla Avustralya’da, ‘Yılın Otizmli Babası’ seçildim. Bu benim için son derece anlamlıydı. Hem otizme dikkat çekebilme adına hem de yabancı bir ülkede ülkemi temsil edebilme adına bu ödül beni çok mutlu etti. Avustralya’da otizme dair edindiğim tecrübeleri otizmli çocukları olan ailelerle paylaşmak için gayret gösteriyorum. Derneğimizde otizmle ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturabilmek ortak amacımızdır. Çalışmalarımıza destek olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederim” diye konuştu.
“İlimizde otizmli çocuklar için lise ihtiyacı var”
Otizmli çocuğu olan ailelerde çoğunlukla fedakarlığın annelerden beklendiğini söyleyen Pullu, “Oysa en az anne kadar babalar da üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli. Sorumluluklar paylaşılırsa hayat daha yaşanılır olacaktır. Bir de hem otizmli hem de engelli çocuğu olan aileler çocuklarını saklamamalı. Mutlaka eğitim almalarını sağlamaları lazım. Eğitim son derece önemli. İlimizde otizmli çocuklar için lise ihtiyacı var. Bunun da en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Çünkü otizmli çocukların gelişimlerinin sürmesi ve gerilememeleri için eğitimleri mutlaka sürdürülmelidir” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Tüm babaların günlerini de kutlayan Pullu otizmle ilgili çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.
Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eğitim Danışmanı Yrd. Doç Dr. Selim Pullu yayın dolayısıyla Akar’a teşekkür etti. Akar ise Pullu’nun şahsında tüm babaların günlerini kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.