“Bakanlık yıllarımda Ankara’da şiir mevzuu açıldığında arkadaşlarıma ve bulunduğum çevreme söylediğimde nasıl bir duygudur? Nasıl bir memleket sevgidir? Şeklinde sorularla karşılaşırdım. Hakikaten bugüne kadar hiçbir şair bunu söyleyememiştir. Amcam bir defa memleket şairidir. “ dedi.

Afyonkarahisarlı şair, yazar, folklor araştırmacısı ve eski milletvekili Osman Attila, ölümünün 39. yılında kendi adını taşıyan okulda anıldı.

Afyonkarahisar Osman Attila Ortaokulu Konferans Salonundaki anma programına Eski Maliye Bakanı İsmet Attila,  Okul Müdürü Ahmet Yavaş, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

 Öğrenciler tarafından hazırlanan programda Osman Attila’nın ‘Çoğunuz beni Ankara’larda sanır, Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır’ dizeleri hatırlatıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ahmet Yavaş, Afyonkarahisarlı şair, yazar, basın şeref kartı sahibi, folklor araştırmacısı ve eski milletvekili Osman Attila’nın ülkesi ve memleketi için büyük hizmetler yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

“ Osman Attila, Afyonkarahisar’ı her şeyiyle çok sevmiştir. Gönlü e yüreği hep memleketinde atmıştır. İlimiz ve ülkemiz için büyük bir değerdir. Bu sevgisi ve tutkusunu şiirlerinde net bir şekilde defalarca dile getirmiştir. Afyonkarahisar ve Türkiye için yaptığı hizmetlerinin yanı sıra yazdığı güzel şiirleriyle anılmaktadır. Onun içerisinde yetiştiği kültürü ve toplumu koşulsuz sevmesi bu okulun idarecileri ve öğretmeleri olarak öğrencilerimizi yetiştirirken bizlerin önünde canlı bir örnek olarak durmaktadır. Bizlerde eğitimciler olarak onun adını taşıyan okulumuzda ülkemizin her değerini çocuklarımıza kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu nedenle Osman Attila’yı ölümünün 39. Yılında şükranla ve rahmetle anıyoruz.”

“Memleketçi şair olarak 40 yıl eserler yazmıştır”

Osman Attila’nın yeğeni ve Eski Maliye Bakanı İsmet Attila’da amcasının biraz önce kabrini ziyaret ederek, dualarda bulunduklarını ifade etti.

Bu anma programını düzenleyen okul idaresine ve öğrencilerine teşekkürlerini sunan Attila, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Amcam Osman Attila, Ankara’da çalışmasına rağmen Afyon’a sürekli bağlı kalmıştır. Bakanlık yıllarımda Ankara’da şiir mevzuu açıldığında arkadaşlarıma ve bulunduğum çevreme söylediğimde nasıl bir duygudur? Nasıl bir memleket sevgidir? Şeklinde sorularla karşılaşırdım. Hakikaten bugüne kadar hiçbir şair bunu söyleyememiştir. Amcam bir defa memleket şairidir.  Özellikle doğduğu, büyüdüğü ve yetiştiği topraklara sevgiyle bağlı bir kişidir. Nitekim bu alanda memleketçi şair olarak 40 yıl eserler yazmıştır.”

Amcası Osman Attila’nın 1965 yılında Afyonakarahisar’dan Milletvekili seçilmesinden sonra kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gezdirmeye götürdüğünü anımsatan İsmet Attila, “ Orada Amcam bana, benden sonra buraya sen milletvekili seçilip geleceksin demişti. Bende Amcam olduğu için bir şey diyememiştim. Nitekim Allah 1991 yılında bize de nasip etti. Hatta Maliye Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığını da gösterdi. Amcam bu yönüyle de gerçekten şair görüşlüydü.” diye konuştu.

Osman Attila kabri başında anıldı

Afyonkarahisarlı şair, yazar, folklor araştırmacısı ve eski milletvekili Osman Attila, ölümünün 39. yılında kabri başında anıldı.

Kocatepe Mezarlığında kabri başında düzenlenen anma programına Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eski Maliye Bakanı İsmet Attila ve çok sayıda yakını katıldı. Kabri başında yad edilen Attila için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.