Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Afyonkarahisar OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu; “Bugüne kadar her talebimize olumlu yanıt veren ve ciddi destekler sağlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın da katkılarıyla sıcak asfalt ve bordür döşeme çalışmalarına başladık” dedi.

Afyonkarahisar’da sanayileşmenin ve ticaretin kalbi olarak nitelendirilen Organize Sanayi Bölgesi’nin geleceğe dönük ciddi projeleri öncesinde eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlatıldı. Her geçen gün yeni yatırımlarla firma sayısı artan Organize Sanayi Bölgesi’nde yol ve kaldırım çalışmalarına başlandı. 

“BİR YANDAN BÜYÜME BİR YANDAN DA REVİZE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

2017 Yılı yatırım programında yer alan çalışmalar hakkında bilgiler veren Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu; “Organize Sanayi Bölgemiz yeni yatırımcılarla beraber büyümeye devam eden bir sanayi bölgesi. Her geçen gün ilave olan firmalarla birlikte bazı alanlarda da revizyona gidilmesi gerekiyordu. Bilindiği üzere Organize Sanayi Bölgemizin büyümesi noktasında girişimlerimiz devam ederken bir taraftan da mevcut bölgemizdeki eksiklikleri gidermeye yönelik planlamalar yapıyoruz. 2017 yılı Yatırım Programına da bazı yollarımızın sıcak asfaltla kaplanması ve kaldırımlarda düzenleme yapılmasına ilişkin planımızı dahil etmiştik. Yaptığımız planlama dahilinde de Organize Sanayi Bölgesi 3 ve 4’üncü caddelerimizde asfalt çalışmasının ön işlemi olan kumlama çalışmalarına başladık” dedi.

“BULVAR GİBİ YOL YAPARAK ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nde geçtiğimiz yıllar içerisinde çeşitli bölgelerde sıcak asfalt çalışmaları yapıldığını, bazı bölgelerde ise parke taşı döşenerek ihtiyaçlara cevap verilmeye çalışıldığını belirtti. Akosmanoğlu; “Geçmiş yıllarda bozulan yollarla ilgili çalışmalar yapmış ve bu bölgelerin bir kısmını sıcak asfaltla, bir kısmını ise parke taşı ile kaplayarak ulaşımda yaşanan sıkıntıları aşmaya çalışmıştık. Bugün gelinen noktada ise özellikle 3. Caddede yolun dar olması sebebiyle yaşanan bazı sorunlar vardı. Bu sorunların aşılması için yolun genişletilmesi için harekete geçtik. Organize Sanayi Bölgesi 3. Cadde’de 20 metre genişliğe sahip yaklaşık 1750 metre uzunluğundaki yolun sıcak asfaltla kaplanması için çalışmalara başladık. Çalışmalar tamamlandığında bulvar gibi bir yol yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.

“SADECE YOL DEĞİL BORDÜR VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI DA YAPIYORUZ”

Yol yapım çalışmalarının sürdüğü bir diğer noktanın ise 4. Cadde olduğunu dile getiren OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu; “Yol yapım çalışmalarımızın devam ettiği noktalardan bir tanesi de 4. Caddedir. Bölünmüş yol olarak daha önce yapılan yolumuzda genişliği 10’ar metre olan gidiş ve dönüş yolumuzda da sıcak asfalt çalışması için toprak serme işlemleri ve akabinde sıkıştırma işlemleri devam ediyor. Uzunluğu 800 metre olan yolumuzda da tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından hava durumu ve Belediye ekiplerinin aşfalt çalışma programına göre asfaltlama çalışması gerçekleştirilecek. 3. Caddede devam eden çalışmalarımıza ek olarak bordür taşı döşeme çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Sonrasında ise kaldırımlara parke taşı döşenmesi işlemine geçilecek. Tahminen 1 aylık bir süre zarfında tüm çalışmalarımızı tamamlamayı öngörüyoruz” diye konuştu.

“DESTEKLERİNDEN DOLAYI BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yol yapım çalışmaları konusunda makine ve ekipman desteği verdiğini de vurgulayan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu; “OSB Yönetim Kurulumuz her konuda ciddi çalışmalar yaparak Organize sanayi Bölgemizin sıkıntılarını ortadan kaldırma gayreti içerisinde oldu. Bu çalışmalar sırasında da çeşitli zamanlarda Afyonkarahisar Belediyesi’nden destek alması gerekti. Taleplerimizi ilettiğimizde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ekibinden her zaman olumlu yanıt aldık. Verdikleri olumlu yanıtın yanı sıra ciddi destekler de sağlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a bizlere verdikleri katkılar ve desteklerinden dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.