EDİRNE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatıyla bütçede en çok ödenek Milli Eğitim'e ayrılıyor." dedi.

Eroğlu, Uzunköprü Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesi Bahçesi'nde düzenlenen "Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde, eğitimin çok büyük mesafeler katettiğini söyledi.

Eğitimin önemini vurgulayan Eroğlu, "Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı güzel yetiştiremezsek büyük hedeflerimiz 2023, 2053, 2071 hedeflerimizi kızıl elmayı yakalamak mümkün olmaz. Onun için bu evlatlarımıza ne yapılsa azdır." diye konuştu.

Hükümetin eğitime büyük katkılar sağladığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatıyla bütçede en çok ödenek Milli Eğitim'e ayrılıyor. Eskiden 11 milyar bile değildi. 2002'de hatırlıyorum 8 milyardı. Şimdi 134 milyar, 13 katından fazla ödenek var. İmkanlar arttıkça daha da milli eğitime ayrılan bütçe artacak. Öğrencilerimize kitabından, kütüphanesine, eğitim cihazından sosyal alanına kadar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Türkiye'de çocukların önüne okul başlayınca kitaplar konuluyor. Ama daha önce bunu İstanbul'da olan ben, her okul açılışında kitap arama telaşına düşerdik. Çocuklar okuyordu ve neticede kitap yoktu ortada. Kızım derdi. 'baba öğretmen kitap soruyor' diye. Erenköy'de oturuyordum. Orada yok. Oradan Kadıköy'e, buraya da bakardık, buradan da Cağaloğlu'na. Bir de vapur parası verirdik. İki, üç günde kitabı zor bulurduk. Verdiğim yol masrafları kitap parasının birkaç katını aşardı."

- "Okul bahçeleri çiçek gibi oldu"

Akıllı tahtalar ve teknolojik malzemelerin okullarda kullanıldığını anlatan Eroğlu, "Okulun yapımına katkı sağlayan hayırseverlere de teşekkür ederim. Bakanlığımıza da talimat verdim. Okula gittiğimizde her yeri çiçek gibi görmek için. Hakikaten çok kısa zamanda okulu çimlerle, ağaçlarla bezediler. Onlara da teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Okullarda bahçelerin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Şuhut'ta okuduğum ilkokul vardı, bahçeye çıktığımız zaman bir tek ağaç yok. Bahçeye çıktığımızda güneşte nereye saklanacağımızı şaşırırdık. Şimdi sizlerle protokol imzaladık. Türkiye'deki bütün okulları 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında ağaçlandırıyoruz. Şu ana kadar 47 bin 461 okulun bahçesi ağaçlandı. Okul bahçeleri çiçek gibi oldu. 8,5 milyon fidan dikildi. Hepsine çardakları konuldu. Çocuklar gerçekten çok mutlu. Edirnemizde de okul bahçelerine 16 bin 100 fidan diktik. Okul bahçelerini tümüyle yeşillendirdik, yeşillendirmeye devam edeceğiz."

Eğitim için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin eğitimli olmasına önem verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Bakan Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, oda, borsa ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Eğitim Yatırımları Toplu Açılışı gerçekleştirildi.

Yatırımlar kapsamında, Uzunköprü Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesi ve pansiyonu, Harmanlı Rauf Şenbaş, Yusuf Şenus İlkokulu-Ortaokulu ve Uzunköprü Çöpköy Ortaokulu Yemekhanesi açıldı.

Törende Bakanlar Yılmaz ve Eroğlu'na zeytin dalı ile çeşitli hediyeler verildi.

Törenin ardından Uzunköprü Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesi gezildi, bakanlar Yılmaz ve Eroğlu öğrencilerle sohbet etti.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: