Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Evciler ilçesinde düzenlenen orman köylülerini kalkındırmak maksadıyla düzenlenen sertifika dağıtım merasiminde, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının büyük önem taşıdığını bildirdi. Vatandaşlardan referandumda destek isteyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Milletimizin istiklali ve istikbali için mutlaka kararımız 'evet' olacak. Çünkü bunu Cumhurbaşkanımızın nefsi için veya bizlerin nefsi için istemiyoruz. Bunu özellikle Türkiye'nin bekası, güçlü bir Türkiye için istiyoruz." diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, referandumda "Evet" oyu verilecek 100 tane sebep sayabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Çünkü Türkiye istenilen noktaya ulaşamadı. Neden? Türkiye'de sürekli cumhurbaşkanıyla başbakan arasında kavgalar oldu. İstikrar olmadı. Geçmişe bir bakın. Bizim hemşehrimiz Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Milli Güvenlik Kurulunda bürokratların huzurunda Başbakana bir anayasa kitapçığı fırlattı. Bir gecelik faiz yüzde 7 bin 500'e çıktı. 22 banka battı. O parayla biz belki 100 baraj yapardık size. Belki 10 bin kilometre bölünmüş yol yapılırdı. Bu paralar sizden çıkıyor."

Bu otomobile yeni bir yol lazım

Daha sonra Dazkırı ilçesinde düzenlenen temel atma ve sertifika dağıtım merasimine katılan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu referandumun bir parti seçimi olmadığını ifade ederek "CHP'ye, MHP'ye, AK Parti'ye gönül veren bütün kardeşlerimizde sesleniyorum. Bu mesele millet meselesi, memleket meselesi. Memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Bu bir parti seçimi değil, bir yönetim sistemi. Aksayan, sürekli çarpa çarpa giden bir otomobile yeni bir yol inşa edeceğiz. Artık devrile devrile gitmeyecek." ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başmakçı ilçesinde düzenlenen orman köylülerini kalkındırmak maksadıyla düzenlenen sertifika dağıtım merasiminde, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı bütün milletin dimdik ayakta durduğunu belirtti.

Milletin kahramanlığı sayesinde darbe girişiminin püskürtüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Allah sizlerden razı olsun. Siz oldukça bu şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır." diye konuştu.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'de bugüne kadar istikrarın hakim olmadığını, 10-15 aylık hükümetlerle ülkenin yönetildiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "Amerika büyüdü, niye büyüdü? Amerika, Osmanlı İmparatorluğu zamanında küçük bir devletti. Hatta Teksas'ı alamadılar. Osmanlı Devleti'nden yardım istediler. Peki şimdi dünyanın süper gücü Amerika. Niye? Sebebi şu: 227 yılda 45 başkan geldi. Ortalama süresi 5 yıl. Bizde 93 yılda 65 hükümet kuruldu. Ortalama bir hükümetin ömrü 1,5 yıl bile değil. 16 ayda bir şey yapılabilir mi? Hükümet kurulacak, seçimden sonra 1-2 ay öyle geçecek. Hadi kuruldu diyelim. Koalisyon yoksa 2 ayda kurulur. Koalisyon varsa belki 5 ayda kurulmaz. Bir de memleketten gelen giden 2-3 ay da o geçecek. Bakan tam koltuğuna oturduğu zaman bir bakacak hükümetten düşmüş, koltuğu altından alınıvermiş. Böyle bir hükümette, böyle bir sürede istikrar olur mu, büyük yatırımlar yapılabilir mi? Yapılamaz."

İstikrarsız bir yönetimin sistem hatası olduğunu anlatan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sistem hatasını değiştirmek için Adnan Menderes'in çalıştığını ancak sonunda idam edildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, açılışın ardından "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Öğretmen Habibe Eren Anaokulu bahçesine fidan dikti. Ardından Dinar ilçesine geçen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada da "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Şakir Ünver İlkokulu bahçesine de fidan dikti.

"Avrupa anladı"

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Dinar ilçesinde düzenlenen sertifika dağıtım merasiminde 21 Mart'ta Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz Bayramı'nın kutlanacağını anımsattı. Nevruzu Ankara'daki Arena Spor Salonu'nda kutlayacaklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurma hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti. Türkiye'nin AK Parti hükümetleri sayesinde ekonomik alanda çok ilerlediğini dile getiren Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin daha da büyümesi için durmadan çalışmak zorunda olduklarını vurguladı.

 “Çarşamba'dan itibaren yağışlar Türkiye'yi terk ediyor"

Türkiye'deki hava durumuyla alakalı bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Yağışlar bilhassa Karadeniz, Doğu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'da devam ediyor. Hakkari civarlarında kuvvetli yağışlar var. Yarın Marmara Bölgesi Batı ve Karadeniz'de yağış devam edecek. Bir miktar Hakkari civarında yağış var. Pazartesi günü Ege, Marmara ve Batı Akdeniz hariç diğer bölgelerde yağışlar var. Salı günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Hakkari, Van civarlarında yağış var. Çarşamba, perşembe, cuma günleri yağışlar Türkiye'yi terk ediyor" diye konuştu.