Önce gözlemcilerle birlikte seminere katılan hakemler, akşamüstü ise atletik testte ter döktü.

Ege’nin farklı illerinden hakem ve gözlemciler 2017-2018 sezonu yaz dönemi Bölgesel Atletik Test çalışması kapsamında Aydın’ın ev sahipliğinde buluştular. Önce gözlemcilerle birlikte seminere katılan hakemler, akşamüstü ise atletik testte ter döktü.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) uyguladığı 2017-2018 sezonu yaz dönemi Bölgesel Atletik Test, bazı Ege bölgesi illerindeki hakemlerin katılımıyla Aydın’da gerçekleştirildi. Afyon başta olmak üzere Isparta Konya ve diğer  illerinden hakem ve gözlemcilerin yer aldığı organizasyon geniş bir katılımla düzenlendi. Eğitim ve teste, söz konusu illerden bölgesel hakem ve yardımcı hakemler, B ve C Klasman hakem ve yardımcı hakemler katıldı. Ayrıca klasman ve bölgesel gözlemciler ise sadece eğitimde hazır bulundu. Antalya’da toplanan isimler öncelikle Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Antalya  Şubesi’nde düzenlenen seminere katıldı. Seminerde TFF Eğitimcisi katılanlara eğitim verdi.

Eğitimi tamamlayan hakemler sonrasında ise Antalya Bölgesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sahası’nda yapılan koşulara katıldı. 75x40 ve 6x40’lık koşuları belirlenen sürelerde koşmaya çalışan hakemler, dereceye girmek için çaba sarf etti. Koşuları Merkez Hakem Kurulu 5. Bölge Hakem Kurulu Başkanı, kurul üyeleri, Antalya İl Hakem Kurulu Başkanı ile söz konusu illerin il hakem kurulu başkanları yakından takip etti. TFF atletik test sorumlularının kontrolünde gerçekleştirilen koşularda hakemlerin aldığı derecekler maçlara çıkmalarında olumlu yada olumsuz etkili olacaklar.