İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 2018-2019 sezonunu şampiyon tamamlayan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın genç oyuncusu Ebrar Karakurt, VakıfBank'ta ve milli takımda ilk 6'da yer alan bir oyuncu olmak istediğini söyledi.

VakıfBank'ta A takımdaki ilk sezonunda dünya ve Türkiye şampiyonluğu yaşamasının kendisi için çok özel olduğunu belirten Ebrar Karakurt, "VakıfBank A Takımı'nda olmak, burada güzel başarılar yakalamak, hepsi benim için çok yeni. Ama altyapıdan bu yana bildiğimiz şey VakıfBank'ın her zaman kupaları kazanacağı, her zaman takımımızın iyi olduğuydu. A Takıma çıktığım ilk senemde de iki kupa kazanmamıza şaşırmadım. Bunu bekliyordum, daha çok kupa bekliyorduk. Önümüzdeki sezon inşallah daha güzel hedeflerimiz olacak. İlk senemde böyle güzel başarılar yakalamak mutluluk vericiydi." ifadelerini kullandı.

Kendisinden beklentilerin farkında olduğunu aktaran Ebrar, "Milli takım hedefim var. VakıfBank'ta ilk 6 oynamak gibi bir hedefim var. Olimpiyatlarda milli takımda ilk 6 oynamak, gerçekten iyi oynamak istiyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gidebilirsek milli takımda süre alan iyi bir oyuncu olmak istiyorum. Umarım bu şekilde olur. VakıfBank'ta da takımıma en iyi şekilde yardım edip daha çok kupa ile sezonu kapatmak istiyorum. Umarım herkesin söz ettiği gibi olur." şeklinde konuştu.

- "VakıfBank'ın altyapısını farklı kılan bize yapmış olduğu yatırım"

VakıfBank altyapısından yetişen Ebrar, kulübün altyapısının yıllardır A takıma önemli isimleri kazandırmasıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"VakıfBank'ın altyapısını farklı kılan bence kulübün bize yapmış olduğu yatırım. Ben yıldız takımdayken 1. Lig'de kiralık olarak da oynuyordum. Gelişimim için bunu uygun gördüler. Gerçekten beni geliştirdi. Daha önce 3. Lig'de ve 2. Lig'de oynadık. Seviye seviye atlayarak her sene daha iyi bir yere geldik. Altyapıdaki antrenörlerimiz İtalyanlar. İtalya Milli Takımı için iyi oyuncular çıkaran iyi işler yapan insanlarla çalışıyoruz. Bosetti ve Franca. Altyapıyı farklı kılan unsurlardan biri de aile ortamı. Okuldan çıkıyoruz, hep birlikte antrenmana geliyoruz, hep birlikte aynı okula gidiyoruz, aynı yemeği yiyoruz. Ailemden daha çok takım arkadaşlarımı görüyordum. Bu A takımda da geçerli. VakıfBank'ın altyapısını ve A takımı farklı kılan şey bu."


- "Onların boşluğunu doldurmak için herkes elinden geleni yapacak"


Ebrar Karakurt, sezon bitimiyle takımdan ayrılan Lonneke Slöetjes, Kelsey Robinson ve Zhu Ting'in boşluğunu doldurmanın kolay olmadığının altını çizerek "Tabii ki onlar yıllardır VakıfBank'ta oynuyorlar ve onların boşluklarını doldurabileceğimizi söyleyemeyiz. Çünkü VakıfBank ailesine çok şey kattılar ama onların boşluğunu doldurmak için herkes elinden geleni yapacak. Yeni sezonda aramıza katılacak arkadaşlarımızın da çok kısa zamanda adapte olacağını düşünüyorum. Çünkü herkes birbirine karşı iyimser ve sıcak kanlı. Ben de takıma çok kısa zamanda adapte oldum. Yerlerini dolduramazsak da güzel şeyler olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Elde ettikleri başarıda İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti'nin de büyük payı olduğunu vurgulayan Ebrar, "Giovanni çok farklı bir insan. Saha içinde bizden her zaman en iyisini bekliyor. Bunu yapmadığımızda bize kızıyor. Bence farkı oluşturan bu. Her zaman en iyiyi beklemesi farkı oluşturuyor." ifadelerini kullandı.