Aileleri ve öğretmenleri yeni eğitim döneminde daha dikkatli olmaları için uyardı. 

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Yeşilay Ahmet’ten okullara ve velilere uyarı geldi. Okul ve arkadaşlık ilişkilerine dikkatleri Yeşilay, çocuk ve gençlerin bağımlılıklar konusunda daha bilinçli olmaları yönünde desteklenmeleri gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin ders başı yapmasıyla birlikte Yeşilay, velileri ve öğretmenleri, çocuk ve gençleri bağımlılıklara karşı bilinçlendirmeleri konusunda uyardı.

Ailelerin özellikle eğitimin başladığı, çocuklarının yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre edindiği şu günlerde daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken Yeşilay, anne babalara çocuklarını çok iyi gözlemlemelerini, onlarla iyi bir diyalog kurarak arkadaşlarını, gidip geldiği yerleri, sosyalleştiği kafeterya ya da merkezleri takip etmelerini önerdi. 

Arkadaşlar arasında merak, özenti ve kendini ispat etme davranışlarıyla bağımlılıklara yönelme olasılığının daha fazla ortaya çıktığına işaret eden Yeşilay, “Ailelerin, bu konuda çocuklarına doğru bilgileri vermesi, aile içi iletişimin her zaman güçlü olması ve gençlere yaşam becerileri kazandırmaya özen göstermeleri çok önemli. Aynı şekilde öğretmenlerimizin de özellikle sigara içme konusunda öğrencilere rol model olmaları gerekiyor” dedi. 

Merak duygusunun çocukları ve gençleri madde bağımlılığına götüren en önemli nedenlerden biri olduğunun altını çizen Yeşilay, şöyle konuştu: “Yeni okul, yeni çevre, yeni sınıf ve yeni arkadaşlar çocuğun yeni alışkanlıklar edinmesine de kapı açar. Anne-babaların, onlara bu dönemlerde olumlu alışkanlıklar kazandırmakta rehberlik etmeleri lazım. Ailelerin özellikle eğitimin başladığı, çocuklarının yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre edindiği şu günlerde daha dikkatli olmaları gerekiyor.”