Yaz spor okulları, spora teşvik etmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çocuklara eğitim veriyor. Farklı branşlarda verilen eğitimle, çocuklar yeteneklerine göre yönlendiriliyor.

Okçuluğun çocuklar için zihinsel ve fiziksel faydası olduğunu belirten Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri Spor Okulları Okçuluk Eğitmeni Muhlis Öç , şunları söyledi:

“Bu seneki yaz okulumuza, diğer senelere oranla daha fazla talep var. Şuan itibariyle 45 sporcu yaz okulu, normal devam edenlerle beraber 80 öğrencimiz var. Elimizdeki malzemelerle daha fazla öğrenci almamız mümkün değil. Talep çok fazla, aynı zamanda kolejlerin de TEOG sınavlarında ek puan olmasından dolayı, kolejdeki öğrencilerin talebi arttı. Kış döneminde de talebin fazla olacağını düşünüyoruz. İnşallah gerekli olan yatırımlar yapılırsa önümüzdeki dönemlerde çok başarılı sporcular yetişeceğine inanıyorum. Okullardaki dikkati artırıyor, derslerindeki dikkati çok artırıyor ayrıca fiziksel kamburluk, beldeki yamuklukları gidermeye yardımcı olur. Velilerin en çok ilgilendiği kısım okuldaki başarıları. Dersteki odaklanmaları arttığı için başarı oranları yükseliyor. Altı okçuluk yapmış bir sporcunun, altı ay önceki durumuna oranla başarısında yüzde yüzlük bir artış görülebiliyor. Fiziksel ve zihinsel faydanın yanın da bilgisayar bağımlılığını neredeyse yok ediyor. Tabi ki diğer sporlarda da bu yönde etkileri var ama okçulukta mental ve düşünsel kısım daha ağır olduğu için daha etkili oluyor.”

“SPOR KONUSUNDA ÇOCUKLARI RAHAT BIRAKSINLAR”

Çocukların stres atmak için spora yönlendirilmesini öneren yetkililer, şöyle devam etti:
“Ailelerden beklentim okul konusunda bir şey demek istemiyorum, fakat spor konusunda biraz rahat bıraksınlar. Eğer çocuklar spor yapamazlarsa, okula başladıkları zaman okuldan sıkıldıkları zaman bir türlü konsantrelerini sağlayamıyorlar, aileler çocukları spora yönlendirip spor merkezlerinde deşarj olmalarını sağlamalıdırlar. Aileler, çocuklarının sağlığı için spora teşvik etmelidirler. Çocuklar gün içerisinde okula gidip, etüt yapıp, ardından bir de dershaneye gittiği zaman nefes alacak zaman ve aktivite ister. Yaz okulları çocuklar için en güvenli ortamlardan.”