Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Başkan Konak, “Eğitimimizin temel direği olan, milletimizin geleceğinde çok büyük önemi bulunan, gelecek kuşaklarımızı büyük bir özveriyle yetiştiren; böylelikle geleceğin sağlam temeller üzerine biçimlenmesine katkıda bulunan öğretmenlerimiz üstlendikleri bu kutsal görev nedeniyle milletlerin yaşamında her zaman özel ve saygın bir konum edinmişlerdi” diye konuştur.

BAŞÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR

“Eğitim ve Öğretimin ülke kaderinde çok önemli rol oynadığını bilen Mustafa Kemal Atatürk’tür” diyen Başkan Konak, “ Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi ise eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülebilmesi ile mümkündür. Bu da dünyanın en değerli varlıkları olan öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla gerçekleşebilir. Öğretmenlerimiz Başöğretmen Atatürk'ten devraldıkları meşaleyi bugünlere ve geleceğe taşıyarak karanlıkları aydınlatma onuruna sahiptirler. Öğretmenlik insanı ve onun oluşturduğu toplumu şekillendirdiği için sadece bir meslek değil misyondur aynı zamanda. Hiç şüphe yok ki öğretmenlerimiz bu misyonu hiç yılmadan, yorulmadan, özveriyle ve layıkıyla taşıyacaklardır” dedi.  Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, sözlerinin sonunda öğretmenlerin günü kutladı ve sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.