Tüm Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına katılan binlerce öğrencisi sınıflarda ter dökerken aileleri dışarda heyecanlı bekleyişini sürdürdü.

Türkiye genelinde dün 2’nci oturumu yapılan TEOG sınavı, Afyonkarahisar’da da heyecan içinde gerçekleşti. Bu oturumda sınava girecek olan öğrenciler, saat 09.00'da başlayan sınavları için erkenden okullarına geldi. Saat 12.00'ye kadar süren sınavlar için öğrenciler ter dökerken, aileleri ise dışarda heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Ortak sınavlarda her ders için seçmeli 20 soru sorulurken, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemedi. Öğrenciler sınavda ter dökerken öğrenci velileri de okul önlerinde beklerken ter döktü. Sınavdan çıkan bazı öğrenciler, soruların kolay olduğunu ifade ederken bazıları ise soruları çözmekte zorlandıklarını ifade etti. 

“Çocuklarımızın sevincini hep beraber yaşayacağız”

Öğrenci ailelerinde Bayram Gündoğdu, kendisinin en az sınava giren öğrenciler kadar heyecanlandığını söyledi. 8’inci sınıfta olan bir kızının olduğunu ifade eden Bayram Gündoğdu şöyle konuştu; “8’inci sınıf öğrencimiz var. Çocuklar içerde heyecanlı bizde onlar kadar dışarda heyecan yaşadık. Anladığım kadarıyla sorular kolaydı. Sınavdan çıkan öğrencilerin yüzleri gülüyor. Allah tüm öğrencilerimize istedikleri yerleri kazanmayı nasip etsin. Heyecanla sınavın bitmesini bekliyoruz. Sınav bittikten sonra bizlerde inşallah çocuklar gibi rahata ereceğiz. Çocuklarımızın sevincini inşallah hep beraber yaşayacağız. 

Öğrenciler içerde biz de dışarda terliyoruz”

Yine öğrenci velilerinden Saim Uçur, torunu sınava getirdiğini ifade ederek, sınava giren tüm öğrencilere başarılar diledi. Allah tüm öğrencilerimize güzel sonuçlar nasip etsin diyen Uçar şöyle konuştu; “Torunumu sabah sınava getirdim. Şimdi sınavda terliyor. Bizde dışarda terliyoruz. İnşallah soruları doğru çözüyordur. Sınavları iyi geçsin inşallah. Allah tüm öğrencilere güzel sonuçlar versin.”  

“Kızıma güveniyorum”

Öğrenci velisi Ali Mert Altın, kızını sınava getirdiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kızım şimdi sınavda çıkmasını bekliyoruz. Sınavlarına hazırlandı şimdi ben kızımın başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü uzun zamandır bu sınav için hazırlanıyordu. İnşallah tüm öğrencilerimiz sınavlardan alınlarının akıyla çıkar.”

“Deneme sınavlarından daha kolaydı”

Sınavdan yüzü gülerek çıkan 8’inci sınıf öğrencisi Cennet Gündoğdu, soruların deneme sınavlarından daha kolay olduğunu ifade etti. Güzel bir sonuç beklediğini kaydeden Gündoğdu; “TEOG sınavına girdim çok heyecanlandım. Aslında çok fazla heyecan yapmama gerek yokmuş. 6 dersten sınava girdim. Sorular bana deneme sınavlarından daha kolay geldi. Sadece biraz matematik zorladım diğerleri gayet güzeldi. En kolay Türkçe dersiydi. İnşallah güzel bir sonuç gelir.”  

“Sınav soruları kolaydı”

Öğrenci Sıla Araç, güzel bir sonuç beklediğini ifade ederek, soruları şöyle değerlendirdi: “8’inci sınıf öğrenciyim. TEOG sınavı kolaydı. Türkçe en basit olandı. Matematik hep zor olur derler o da çok fazla zorlamadı. Din Kültürü soruları da kolaydı ama ben çok yanlış yaptım. Birazdan İngilizce sınavına gireceğiz inşallah oda güzel geçer.” 

“Güzel sonuç bekliyorum”

Öğrenci Elif Ersöz sınav sorularının kolay olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “TEOG geçen yıla göre çok kolaydı. En kolay Türkçe sorularını çözdüm. Biraz önce İnkılap Tarihinden çıktım. Onlarda çok basit geldi. Rahatlıkla çözdüm. Fen Bilgisi ve Matematikte zorlandım. Diğerlerini çok basit yaptım güzel bir sonuç bekliyorum.” 

“Sınav güzel geçti”

Öğrenci Mevlüt Can Sondoğan duygularını şöyle ifade etti: “TEOG bir daha kolay gibiydi. TEOG birde matematikte biraz zorlanmıştık. Bugün girdiğimiz sınavda Fen Bilgisinde zorlandık. Şimdi İnkılap tarihinden çıktım. Gayet güzel geçti. Güzel bir sonuç bekliyorum.”