AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerine ilişkin, "O apoletleri o paşamıza millet taktı, sen kim oluyorsun? PKK'ya hizmet ederek PKK'nın öcünü mü almak istiyorsun bre gafil?" dedi.

Eroğlu, Bayat ilçesinde düzenlenen Bayat Asarcık Göleti Sulaması Yenilemesi ve Taşkın Koruma Tesisinin Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, ormancılıkta çok önemli mesafe kat ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin her bir köşesini yeşillendirdiklerini dile getiren Eroğlu, mesire alanları kurduklarını anlattı. Eroğlu, bu hizmetlerin devam etmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Hiçbir yatırım yapmamışlar. Su yok, çöp dağları... 23 bankayı batırdılar, onların borçlarını biz ödedik. Merkez Bankası'nı dövizle doldurduk. Şimdi hevesleniyorlar 'Biz bunları tekrar nasıl hortumlarız' diye. Milletimiz artık uyandı, inşallah 24 Haziran'da bunlara, bol keseden sallayan adamlara gereken cevabı sandıkta verecektir diye düşünüyorum."

- "Tarih boyunca şanlı devletler kurmuşuz"

Türkiye'nin büyüyüp geliştiğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. IMF'ye borcumuzu ödedik ve aynı zamanda soyulan bankaların vatandaşa olan borcunu ödedik. Bunun dışında hastaneleri, ilaçları parasız yaptık. Adam diyor ki 'Ben gelirsem gençlere hastaneleri parasız yapacağım.' Ya günaydın. 'Su vereceğim.' diyor. Ya biz Kıbrıs'a bile su götürdük haberin var mı? Uyan ey muhalefet uyan. Millet uyandı sen hala uykudasın. Başbakanımız diyor ki 'Bunlar Türkiye'yi geri vitese takarak yürütecek.' Biz ileri vitese takıyoruz, Başbakanımızın dediği gibi farkımız bu."

Eroğlu, Türkiye'nin büyüdükçe düşmanlarının sayısının da arttığını ifade ederek şunları söyledi:

"Devletimiz büyüdükçe Batı korkuyor. Onun için ne yaptılar? Gezi hadisesi çıkardılar. Arkasından FETÖ diye bir alçak, Türkiye'yi işgal ettirmek istedi. Bu darbe teşebbüsü değil, Türkiye'yi işgal hareketiydi. Şimdi ABD'de hain, orada oturuyor. Gel buraya o zaman hesabını ver. Amerika niye vermiyor? Sebebi onu kullanmış. Parayla silah almak istiyoruz. Bize vermiyor ama terör örgütüne PKK/PYD denilen o hainlere silah veriyor. Niye, Türkiye'nin önünü kesmek için. Allah'a şükür kahraman ordumuz, jandarmamız, özel kuvvetler, özel harekat, emniyet teşkilatımız Fırat Kalkanı Harekatı'yla bunu başardı. Arkasından Afrin'de Mehmetçik kahramanlık destanı yazdı mı? Bundan dahi rahatsız oluyor. Kahramanlık destanı yazan Temel Paşa'mız var ya, o komutan resmi iftar programına katıldı diye birisi diyor ki 'Apoletleri sökeceğim'. O apoletleri o paşamıza millet taktı, sen kim oluyorsun? PKK'ya hizmet ederek PKK'nın öcünü mü almak istiyorsun bre gafil? Milletim bunları anla. Benim kahraman paşamın, ordu komutanımın apoletleri sökecekmiş. Biz kahraman Mehmetçik'in arkasındayız, erinden en üst düzey komutanına kadar."

- "Onları sandığa gömeriz"

Eroğlu, sözlerini şunları kaydetti:

"PKK'ya destek veren, gizlice onun intikamını almak isteyen insanlar, Türkiye'nin başında büyük bela olan HDP'nin başındaki adama gülücükler dağıtan insanlar bu milletin başına geçemez. Onları sandığa gömeriz. Gördüğünüz gibi mesele basit bir parti meselesi değil, devletimizin bekası, milletimizin istikbali, istiklali meselesidir. Buna oy vereceksiniz şer ittifakına değil, FETÖ destekli PKK, HDP destekli şer ittifakına değil, özellikle Cumhur İttifakı'na destek vereceksiniz."

Bakan Eroğlu konuşmaların ardından, diğer protokol üyeleriyle butona basarak Bayat Asarcık Göleti Sulaması Yenilemesi ve Taşkın Koruma Tesisi'nin temelini attı.

Ardından Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesine geçen Bakan Eroğlu, burada düzenlenen törende de DSİ tarafından yapılacak 5 milyon lira yatırım bedelli Emirdağ Gömü Beldesi İçmesuyu Tesisleri'nin temelini attı.