Valilikten yapılan açıklamada, Çalıköy ve Kuyular mahalleleri kırsalındaki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek ve silahlar ile depo ve sığınaklarda bulunan diğer malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon gerçekleştirileceği bildirildi.

Operasyon icra edilecek bölgede yaşayanların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 16.00'dan itibaren Çalıköy ve Kuyular mahallelerinde ikinci duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilen açıklamada, vatandaşların yasağa uymasının can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin ve Şanlıurfa'ya ziyaret gerçekleştirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Mardin ve Şanlıurfa'da ziyaret, inceleme ve denetlemelerine devam ettiğini bildirdi.

TSK, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte Mardin ve Şanlıurfa'da ziyaret, inceleme ve denetlemelerine devam ettiğini kaydetti. Orgeneral Akar'ın ilk olarak Mardin Valiliğini ziyaret ettiği, ardından da sırasıyla 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Ceylanpınar Muratlı Jandarma Karakol K.lığı ve 20'inci Zırhlı Tugay Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, Akar'ın bölgedeki inceleme ve denetlemelere devam ettiği ifade edildi.