Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okulu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

2014 – 2015 eğitim öğretim yılında açılan Yusuf Özer Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi, İnşaat Teknolojisi Bölümü, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Harita Tapu Kadastro ve Elektrik ve Elektronik bölümlerinde öğrencilere eğitim veriyor. 2016 – 2017 eğitim öğretim yılında kurulan inşaat teknolojisi bölümde ise şuan 12 öğrenci eğitim görmektedir. Afyonkarahisar’da ilk defa Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanan inşaat teknoloji bölümü ilimizin ve ülkemizin sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirilmesi noktasından önemli bir eğitim vermektedir. Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek hem öğretmenlerle hem de öğrencilerle bir araya geldi.

“Mesleki yetenekleri olan öğrencilerimizi bekliyoruz”

Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 4 bölümde eğitim ve öğretim verdiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, mesleki yetenek ve kabiliyeti olan öğrencileri bu okula beklediklerini söyledi. Mesleki liselerine yönelik geçmişten gelen olumsuz bir algının dışına çıkmaya başladıklarını belirten Müdür Yalçın, “Özellikle ortaokulu bitirmiş olan öğrencilerimizin mesleki yetenek ve kabiliyetleri olanlarını biz bu okulumuza bekliyoruz. Geçmişten gelen bir algı vardı. Bu da ‘Meslek liselerine giden öğrenciler bir şey olmuyor’ algısının dışına çıkmaya başladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayınladığı tebliğlerde 100 yakın meslekte artık piyasa da iş yapabilmek için belgeye sahip olmak gerekiyor. O belgeye ve mesleki yeterliliğe sahip olma konusunda bu bölümlerimiz o ihtiyacı karşılayacaktır. ‘İnşaat alanında okumanın bir anlamı bir gereği var mı’ noktasında bir düşünce olabilir. İnşaat teknolojisi gün geçtikçe gelişen bir teknolojidir. Sektör artık nitelikli mesleki açıdan kendisini geliştirmiş, meslek lisesi ya da o alanda eğitim görmüş olan kişiler aramaktadır.  Bir ahşap, sıva, demir, boya veya kaplama ile ilgili el yordamıyla anlayışı ile değil, bizzat eğitimini alarak bu teknolojiyi bu öğrencilerimiz öğrenerek yarın mezun olacaklar. Ben hem Afyonun inşaat alanındaki sektörüne hem de ülkemizin bu sektörüne, yetişen bu neslin büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

“Sektörlerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacağız”

Okulun 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında açıldığını söyleyen Yusuf Özer MTAL Okul Müdürü Nejdet Saraçoğlu, sektörlere nitelikli eleman yetiştirme konusunda okulun önemli bir eğitim verdiğini söyledi.  Saraçoğlu, “Yusuf Özer Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi’nde 2016 – 2017 eğitim öğretim yılında yeni bir alanımız açıldı. Bu alanda inşaat teknolojisi alanıdır. Bu bölümde dışarda inşaat sektöründe çalışan kişilerin belgesi yok. İnşaat sektörünün ülkemiz ekonomisinde büyük bir önemi vardır. Bu sektörde ve yan sektörlerde birçok kişi istihdam edilmektedir. İnşaat sektöründe, iyi gelişmiş, belli dallarda uzmanlaşmış kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. İşte meslek liselerindeki İnşaat Teknolojisi Alanı, bu sektördeki ara eleman ihtiyacını karşılamak için oluşturulmuştur. Dolayısıyla ilimizde tek olan bir inşaat teknolojisi alanı açılsın ve buradan mezun olan öğrencilerimiz nitelikli bu alana uygun yetişmiş öğrenciler olsun ki dışarı da da belge sahibi olsun istemiştik. Şuanda sadece 10.cu sınıf öğrencilerimiz var. Ve bir sonraki yılda branşlaşmaya yani dal ayrımına gidilecek.  İnşaat teknoloji alanına ait olan bu atölye de mesleki yeterlilik kurulu tarafından okulumuz, bakanlık ve alt taşeronla yaptığı bir sözleşme gereği bu atölyeyi kullanıyoruz. Bu atölyede öğrencilerimiz demir, sıva, ısı yalıtımı ve kaplama gibi alanlarda eğitim görüyorlar.  İnşaat Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Okulumuzda inşaat alanı teknolojisi bölümü dışında biyomedikal cihaz teknolojileri alanı, harita tapu kadastro alanı ve elektrik elektronik alanı bulunmaktadır. Okulumuzda 4 tane alanda eğitim vermekteyiz” diye konuştu.