İlimiz spor kamuoyunda futbolcusundan, yöneticisine, kulüp başkanından 10-12 yaşındaki minik sporcusunun ve ailesinin görüşlerini aldık. Anahaber Gazetesi spor servisi olarak bizlerin üzerine düşen görevi ve İlimizin menfaatlerini masaya yatırdık. İlimizin en köklü kulüplerinde olan ve Profesyonel takımlara sporcu yetiştiren Şekerspor ile sokaktaki çocukları tinerin ve kötü alışkanlıkların esiri olmaktan kurtaran ve güzel bir gençlik yaratan Köy Hizmetleri spor kulüplerinin kapatılması konusunu araştırdık. Kapanan kulüplerle ilgili Afyonkarahisar Amatör spor Kulüpleri Federasyonu kapanacak kulüplerle ilgili birçok defa yöneticilerle görüşmeler yaptı. Yaptığı görüşmeleri ve kulüplerin kapanmaması gerektiğini her platformda dile getirmesine rağmen kapanan kulüp idarecilerinden olumlu bir sonuç alamadı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ise kapatılan kulüplerle ilgili tek bir açıklama yapmayarak kapatılmalarla ilgili hiç bir spor kulübüyle görüşme sağlamadı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü futbola ilgisizliğini bir daha göstermiş oldu.

''KAPATMALARA KARŞIYIZ''

Afyonkarahisar da hayatını sürdüren diğer spor kulüpler kapatılmadan hiç memnun değil. Gençlere bu kulüpleri hedef gösterdiklerini söyleyen yöneticiler, İlimizin bu köklü kulüplerini sporcularımıza hedef gösteriyoruz bu kulüplerden çok sayıda profesyonel futbolcu yetişti. Sizlerde buralarda futbol oynaya bilirsiniz yeter ki isteyin, diyerek hedef gösteriyorduk. Ama bu kulüpler kapatılırsa önümüzde herhangi bir hedefimiz olmayacak ve hedefsiz gitmez zorunda kalacağız. Bu durumda bizleri son derece derinden üzüyor. Hedef göstermenin yanı sıra bu kulüplere sporcu gönderiyoruz ve yanında bu kulüplerden malzeme yardımı alıyor ve bunları sporcularımıza veriyoruz. . Bizler zaten mahalle veya köy kulüpleriyiz bir kaç yöneticinin sporu ve futbolu sevmesiyle yaptığı yardımlarla hayatımızı idam ettiriyoruz. Bu kulüplere sporcu gönderdiğimizde ise bu kulüplerden malzeme yardımı alıyoruz ve bizleri bir nebze olsun rahatlatıyor.''dediler. 

PANEL YAPILMASI ŞART

Kulüplerin kapanması ve takımların Lig'lerden çekilmesinin bir hayli revaçta olduğu İlimizde spor kamuoyu bir panel düzenlenmesi gerektiğini savundu. Spor kamuoyunda görüştüğümüz yöneticisinden sporcusuna kadar herkes İlimizde Futbol adına bir panel düzenlenmesini savunarak, ''Dünya futbolun üzerinde dururken Afyonkarahisar'da futbolun bitiyor.''dediler. Bir futbol sever ise, ''Bu sene Afyonkarahisar spordan,  başarı beklerken, maddi imkansızlıklar ve siyasilerin futbolun üzerinde yoğunlaşmamasından dolayı bu kulüplerin hali ortada kimi düştü kimi Lig'e dahi katılmadı. Ama bu kulüpleri bu hale getirenlere hesap sorulmadı. Şimdi Düzağaç Ligden çekildi veya   kapanacak diyorlar ve sorumlusu kim. Futbol bir sosyal aktivite değil mi? Gençler enerjisini nasıl atacak 100 sporcudan bahsediliyor. Bu gençlerin sorumluluklarını kim alacak? Diye sitemini dile getirdi. Afyonkarahisar’da bu soruların yanıtı ve sporun ve sporcunun ne olacağı konusunda bir panel düzenlenmesi gerekiyor. Bu konuda elini taşın altına koyması beklenen kurumlar Üniversite başta olmak üzere, Aile sosyal politikalar İL Müdürlüğü,Çocuk Esirgeme kurumunun  yanı sıra Valilik, Belediye, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, Amatör spor Kulüpleri Federasyonu ve diğer spor kurumları. Spor kamuoyunda şöyle de bir tedirginlik var. Görüştüğümüz bir kulüp yöneticisi bu tür paneller zamanında yapıldı ve hiç bir sonuç elde edilmedi herkes orada konuşmakla kalıyor. Böylesine ciddi bir konu üzerinde sonuç ilişkisi de olması lazım panel sonunda bir sonuç alınması gerekiyor ki faydalı olsun diye dikkatleri bu yönde çekmek istedi.

 ‘’ÇÖZÜM İSTİYORUZ’’

Her platformda özelleştirmelerin iyi olduğunu ve devletin kar elde ettiğini dile getiren Afyonkarahisar Milletvekillerinden Afyonkarahisar spor kamuoyu çözüm istedi. Spor kamuoyu özelleşen şirketlerin futbol takımları tek tek kapatıldı. Bu konuda çözüm istiyoruz. Özelleşme sonucunda en son Belediye spor’u kaldığını ve bu gün yarın bu kulübünde kapatılacağı söyleyen spor kamuoyu, Afyonkarahisar Milletvekillerinden özleşen şirketlere kulüp kurmalarında da bir zorunluluk getirmelerini istediler. Devletin çocukları topluma kazandırmaları için çok yüksek paralar harcadığını dile getiren bir yönetici, ‘‘Ülkemizde kötü yollara düşmüş ve tinerin, Bally’nin esiri olmuş çocuklarımız için devletimiz çok büyük paralar ödüyor. Kulüpler bu çocukları topluma kazandırıyor fakat Özelleşen tüm şirketler futbol kulüplerini gereksiz olarak görüp kapatıyor. Afyonkarahisar Milletvekilleri bu konuda ne gibi çalışmalar yapıyorlar. ‘’dedi.