Şoför esnaflarından en çok sıkıntı çeken kesimin kamyoncular olduğunu ve 15  ocakta göreve geldiklerinde nakliyeci esnafının sorunlarının çözeceklerini söyledi.

Karataş, Atlı Spor Kulübünde düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar şoförler odası başkanlığına aday olduğunu ve 8 meslek kuruluşunun içinde olduğu büyük bir camianın başkanlığı için adaylığını açıkladığını dile getirdi.

"Kamyoncular en sıkıntı çeken meslek gurubu"

Bu mesleklerden en ağır yükü taşıyan en sorunlu meslek gurubunun kamyoncular olduğunu belirten Karataş, şunları kaydetti: "Kamyonculuk Türkiye genel bir sorun olmasına rağmen, Afyon'da daha fazla bir sorun daha çok sıkıntılı. Neden sıkıntılı diğer illerde kamyon garajı veya nakliyeyi Kooperatifler yürütüyor. Kooperatiflerin olmadığı yerlerde de odalar müdahildir.  Zaten odaların kuruluş amacı esnafın hak ve hukukunu koruma müessesidir. Yani kooperatiflerin olmadığı yerde kamyoncu ve nakliyeci esnafını odalar temsil eder. Nakliye fiyatlarını tüm sıkıntılarını odalarla paylaşırlar.  Maalesef bizim Afyonumuzda kamyon garajı tekelleşmiş, Esnafımız kendi haline piyasayı belirliyor. Burada da iş veren fabrikalar tamamen kendi inisiyatifinde çalışıyorlar." 

"Kamyon garajına odanın şubesini açacağız"

Kamyoncu esnafının artan maliyetlerin artmasından dolayı çok zor durumda olduğunu ifade eden Karataş, "Yani buradaki sıkıntı esnafımızın hakkının aranması. Bundan sonraki süreçte inşallah önceliğimiz Afyon kamyon garajında şoför odası şubesi açıp, nakliyeci komisyoncu arkadaşlarla birlik beraberlik içinde kamyoncu esnafımızın nakliyecilerimizin nakliye bedellerini iyi durumda tutmak, kurtarabilir derecede tutacağız. Odamız güçlü bir oda. Allah'a çok şükür neredeyse Türkiye'de çoğu ilçe belediyeleri kadar bütçesi olabilir oda. Hasta nakil aracı, cenaze aracıdır, kurtarıcılar gibi hizmetleri var. Bunlar çok önemli değil yani odamız gücüne göre çok rahat ulaşabilecek hizmetler. Bir de bir tek bir eksiğimiz nakliyeci adına, kamyon garajının, nakliyeci esnafımıza ve şoförler odasına kendi tüzel kişiliği ile ortak bir Kooperatif olarak yeniden kurulması. Buradaki amacımız bu olacak. Oradaki esnafımızı birlik beraberlik içinde, kendi malı olan bir kooperatif olsun ki işine sahip çıksınlar. Milli Emlak Müdürlüğü veya belediyeye ait ol an arazilerde aracı olup, Afyon kamyoncuların orada bir yer kazandıracağız" diye konuştu.

"Bin esnaf can çekişiyor"

Afyon Şoförler Odası'na kayıtlı yaklaşık 500 esnaf var 500'de olmayan esnaf yani ticaret odasına kayıtlı olan toplam bin esnaf olduğunu ve bunların şuanda can çekiştiğini dile getiren Karataş, "Hiç kimse müdahil olmuyor. Afyon bilindiği gibi Karayolları Kanunları'nda da pilot bölge bir bölgedir. Biz Afyon Şoförler Odası olarak da sorunlarla ilgili tekliflerimizi üst kurula falan değil, federasyonla falan da uğraşamayacağız. Direkt Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kendimiz götüreceğiz. Afyon milletvekillerine yasa teklifi verdirip, konunun düzeltilmesi adına mücadele edeceğiz. Az önce bahsettiğim gibi 1000 kişilik istihdam yaratacak bir yatırımcı geldiği zaman hepiniz pervane oluruz. Afyon'un büyükleri burada bin esnaf can çekişiyor. Kimsenin haberi yok. İnşallah önümüzdeki 15 Ocak'tan itibaren kamyoncu esnafı yeni temsilcisini seçecek" dedi.