2016-2017 Akademik Eğitim Yılının sonuna yaklaşıldı ve mezun olacak öğrenciler için Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu tarafından mezuniyet töreni düzenlendi. Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 mezunları için düzenlenen mezuniyet törenine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İhsan Cemil Demir, MYO Müdür Yardımcıları öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

“Ailelerimizin desteğine bugün yanıt verdik”

Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, alkışlar eşliğinde mezun olan öğrencilerin salona alınması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından AKÜ Zeybek Ekibi tarafından kısa bir gösteri sergilendi. Meslek Yüksek Okulu tanıtım videosunun izlenmesiyle devam eden törende Meslek Yüksek Okulu’nun bu yıl en yüksek puanla mezunu olan Radyo Televizyon Bölümü Öğrencisi Ertuğrul Meşe günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Meşe; “İnsanın kendini geliştirmesi ve toplumsal hayatta varlık kazanmasını sağlayan bazı değerler vardır. Bunlardan en vazgeçilmesi ve hayatımızın her anında sevgisi ve anlayışıyla yanımızda olan ailemizdir. Bugün en büyük hediyeleri, en güzel mutlulukları ve gülümsemeleri onlar hak ediyorlar. Bizlerin üzerine düşen de bu mutluluk ve gülümsemeleri onlara en güzel şekilde yaşatabilmektir. Ben ve arkadaşlarım da bu inanç ve sorumlulukla salonda bulunan ailelerimize bu mutluluğu vermiş olduğumuzu düşünüyorum. Annem de tıpkı sizler gibi okul birincisi olduğumu şu anda öğreniyor. Biz evlatlarınız olarak şuna inanıyoruz ki sizlerin destekleri ve bizlere olan inancıyla çok daha güzel başarılara imza atacağız” diye konuştu.

“Mezun olsanız dahi sizlere destek olmaya devam edeceğiz”

Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İhsan Cemil Demir’de mezuniyet töreninde bir konuşma yaptı. Demir; “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Afyon Meslek Yüksekokulu, öğrenci ve program sayısı, fiziki ve akademik altyapısı. Ülkemizin beşeri sermayesine yaptığı yetişmiş insan katkısı bakımından Türkiye'nin önemli meslek yüksekokullarından birisidir. Meslek Yüksek Okulumuz, günümüze kadar ifa ettiği bu önemli görevini 2017 yılı içinde tamamlamayı planladığımız daha geniş ve daha üst düzey imkânlarla donatılacak yeni kampüsünde sürdürmeye devam edecektir. Saygıdeğer anneler, babalar... Gözünüzün nuru evlatlarınızla gurur duyabilirsiniz. Onlar, sergiledikleri gayret ve başarıları ile ön lisans diploması almaya hak kazandılar. Ancak, onlara destek olmaya ve güven duymaya hep devam edin. Bizler, hocaları olarak, daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz ve bundan sonraki yaşamlarında da sizlerle beraber evlatlarınıza destek olmaya devam edeceğimizi bilmelerini istiyoruz. 

Ülkemizin dört bir yanından evladınızın bu mutlu gününe şahitlik etmeye geldiniz. Sizleri her zaman böyle birlikte, gönül gönüle ve mutlu bir şekilde görmek bizlere şevk veriyor. Bu vesileyle, Görevimizi yaparken hep dualarınız ve manevi desteğiniz için okulumuz adına şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kep attılar oyun havalarıyla coştular”

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından 2016-2017 Akademik Yılı’nda Meslek Yüksek Okulu’nu en yüksek puan ile bitirerek dereceye giren ilk 3 öğrenciye belgelerini Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş takdim etti. Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan öğrencilerin tamamının belgelerini almasının ardından önce Mezuniyet Andı hep birlikte okundu ve ardından beklenen an geldi ve tüm öğrenciler büyük bir heyecan ve mutlulukla keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar. Düzenlenen törenin sonunda ise mutluluğu doruk noktaya ulaşan öğrenciler salonda çalan müzikler eşliğinde oynayarak negatif enerjiyi de üzerlerinden attılar.