Aşık Veysel'den Neşet Ertaş'a Türk müziğine emek vermiş isimleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla albüm ve kitap hazırladı.

Türkiye genelindeki BİLSEM öğrencilerinin görev aldığı "Müziğin Mimarları" projesinin tanıtımı, ünlü sanatçıların da katılımıyla İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen konserlerle yapıldı. Proje kapsamında, Türk müziğine emek veren Abdulkadir Meragi, Itri, Sultan Üçüncü Selim, İsmail Dede Efendi, Hacı Arif Bey, Tanburi Cemil Bey, Aşık Veysel, Sadettin Kaynak, Celal Güzelses, Hisarlı Ahmet, Alaattin Yavaşca, Avni Anıl, Nida Tüfekçi, Hacı Taşan, Aşık Daimi, Çekiç Ali, Ali Ekber Çiçek, Neşet Ertaş, Cinuçen Tanrıkorur ve Aşık Mahsuni Şerif'e ait eserler, öğrenciler tarafından seslendirilerek stüdyo ortamında kayda alındı. Ayrıca, söz konusu isimleri genç kuşaklara aktarmayı amaçlayan bir de kaynak kitap hazırlandı. Projenin koordinatörü Ertürk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıllık meslek yaşamındaki gözlemleri sonucunda böyle bir proje hazırlamaya karar verdiğini söyledi. Çalışmanın, öz müziğinden uzaklaşan gençlere yeniden bu müziği sevdirmek için yapıldığını anlatan Öztürk, "Müziği çağdaşlaştırmak adına pek çok batı müziği bestecisinin hayatlarının anlatıldığı, onlar adına özel köşeler yapıldığı ilköğretim okullarımızda, kendi müziğimizin kahramanları ne yazık ki yeterince tanıtılıp evlatlarımıza anlatılamamıştır." dedi. Geleneksel müziğe 800 yıldır müzik adamı ve besteci sıfatıyla hizmet eden şahsiyetleri, ilköğretim çağındaki çocuklara, bugüne kadar yayınlanmamış hüviyette kaynak bir kitap oluşturarak tanıtmak istediklerini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: "Bu proje aslında vatanına, milletine, öz değerlerine, geleneklerine bağlı bireyler olma yolunda müziğin araç olarak kullanılması, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkılması, müziğin bize mihmandarlık yapması noktasında önemli adımdır. Amacımız, geleneksel müziğimizin mimarlarını, yeni yetişecek nesle aktarmak, beğenileri henüz gelişmekte olan evlatlarımıza kendi kültürlerinin gerçek kahramanlarını tanımalarını sağlamaktır. Müzikte yetenekli evlatlarımız için bu önemli şahsiyetlerin yaşamlarının örnek teşkil etmesini sağlamak, eğitim hayatlarında yeni bir ufuk açmaktır." 

Albüm tanıtım konserinin ilki İstanbul'da yapıldı

Öztürk, kitap ve albümün tanıtım konserinin ilkinin İstanbul Ataşehir'de İstanbul Bilim ve Sanat Merkezinin salonunda yapıldığını dile getirdi. İstanbul'daki konsere Melihat Gülses ve Hamdiye Erol'un katılarak destek verdiğini, çocuklarla düet yaptıklarını aktaran Öztürk, şunları kaydetti: "İkincisi konser ise Ankara MEB Şura Salonu'nda icra edildi. Buradaki konsere de katılarak bu çalışmaya ne kadar önem verdiğini gösteren sanatçımız Melihat Gülses desteklerini esirgemedi. Hakan Aysev ve İlyas Tetik de ses ve sazlarıyla renk kattılar. Çocuklarımızı sahneye toplu halde çağırarak onlarla düet yaptılar. Hepsi de unutulmaz anlardı."  Projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hayata geçirildiğine dikkati çeken Öztürk, desteğinden dolayı Bakan Numan Kurtulmuş ve Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş'e teşekkür etti.