Müteahhitler Belediyemizin işlerini yetiştiremiyor. Hatta bazıları cezalı durumda çalışıyorlar. Basit işlerimizden tutunda büyük işlerimize kadar. Ama gerçekten işlerimizi yetiştiremiyorlar.” dedi

AK Parti Afyonkarahisar 81. Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleşti.

Parti binasında yapılan toplantıya AK Parti İl Başkanı İbrahim Yudunuseven’in yanı sıra Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, İl ve ilçe teşkilatı yöneticileri katıldı.

Danışma Meclisinin açılış konuşmasını yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven,  İl Danışma Meclisi toplantısına katılan teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Yurdunuseven, Temmuz ayı içerisinde Afyonkarahisar’da başlatılan AK Parti İlçe Kongrelerinin hepsinin tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:

“18 ilçemizde yaptığımız seçimlerle 11 arkadaşımızla yine beraberiz. Ama 7 arkadaşımız yenilendi. Bu kongrelerin başlatılmasından dolayı Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Yine bu süreçte bizim yanımızda olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve teşkilatımıza şükran borçluyuz. Yine ilerleyen günlerde de Afyonkarahisar İl Kongremizi gerçekleştireceğiz.”

“İki haneli büyüme bekleniyor”

Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik diktatör yakıştırmasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ı şiddetle kınadı.

Diktatör sözünün kullanan siyasi partinin önce kendine bakmasını tavsiye eden Başkan Yurdunuseven,  “9 seçimdir kaybeden ve o koltuğu bırakamayan kimler? Önce kendilerine baksınlar ondan sonra diktatör kimmiş karar versinler.” dedi.

Türkiye ekonomisinin son çeyrekte % 5 civarında bir büyüme gerçekleştirdiğini aktaran Yurdunuseven,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“2018 yılının büyüme hanelerinin iki rakamlı olması öngörülüyor. İnşallah bunun olması için hükümetlerimiz gerekeni yapacaktır. Yine dünyada yapılmakta olan 10 büyük projenin 6’sı ülkemizde gerçekleştiriliyor. Bunları da AK Parti iktidarları yapmaktadır. Bundan da onur ve gurur duyuyorum. Yine ülkemizin yıllarda özlemini çektiği yerli otomobil içinde geçtiğimiz hafta 5 babayiğit çıktı. Burada da yine CHP zihniyeti kendini gösterdi. Onlara göre 10 sene sonra benzin ve mazot yok olacakmış, bitecekmiş. Yapılacak bu aracında hiçbir değeri kalmayacakmış. Zaten Cumhurbaşkanımızda öncelikli olarak hibrit veya elektrikli olmasını istediğini belirtmişti. Bunu bile onlar başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. 2019 yılında protipini göreceğimiz 2021 yılında seri üretime geçilecek yerli otomobilimiz ülkemize hayırlı olsun.”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal da 81. Daraltılmış İl Danışma Kurulu toplantısında İlçe teşkilatlarına seçilen yeni yönetimleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

“CHP’nin tarihi rezillik dolu”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da 81. Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısında belediye yatırımları ve ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İlçe Kongrelerinin birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Son günlerde Cumhurbaşkanımıza yönelik bir takım istidatlar artarak devam ediyor. Her defasında da gerek Cumhurbaşkanımız gerekse de teşkilat başkanlarımız bunu iddia edenlerin kendi tarihlerine bakmalarını öneriyorlar. Google’de 1950 yılından önceki Türkiye seçimlerini araştırmaları buna en güzel örnektir. Ne zamanki ülkemiz çok partili seçime geçmişiz ve gizli oy açık tasnif sistemi egemen olduktan sonra CHP yapılan ilk seçimde iktidarı kaybetmiştir. Bir daha da tek başına iktidar olmayı onlara vermemiştir. Dolayısıyla geçmişi bu tür utanç verici işlerle ve rezillikler dolu bir parti, bugün gelmiş demokrasi ve insan haklarından bahsediyor. Bunu da kamuoyumuz en güzel bir şekilde takdir edecektir.”

“Belediye başkanları cesaretli ve basiretli olmalı”

Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesinin Eylül 2017 tarihi itibariyle hiçbir kamu kurumuna borcu bulunmadığını kaydetti.

2018 yılında yapılacak tüm yatırımların finansmanının şimdiden hazır olduğunun altını çizen Başkan Çoban, yapılacak yatırımlar hakkında şunları kaydetti:

“Bir belediye başkanı borçlanmaktan korkmamalıdır şeklinde yorumlarda bulunuyorlar. Ben bunu şöyle düzeltiyorum: ‘Evet, Belediye başkanı cesur olmalı. Ayrı zamanda da basiretli olmalı.’ Borçlan, borçlan ne olacak. Senin imkanın 10 milyon TL ise, 50 Milyon TL harcama yapsan ne olacak. Bu dengeyi koruyarak, borçlanma yapmadan yatırım yapmak önemlidir. Biz bunları yapıyoruz. İnanın şuanda müteahhitler, bizim işlerimizi yetiştiremiyor. Birçok müteahhitimiz cezalı çalışıyor. Basit işlerimizden tutunda büyük işlerimize kadar. Ama gerçekten işlerimizi yetiştiremiyorlar. Bu olumsuzluğun sebebi de belki bizim Antalya, İzmir olmayışımızdır. Çünkü oralarda senenin 12 ayı çalışılmaya müsait, fakat Afyonkarahisar’da bu süre 6-7 ay. Ama ona rağmen biz yapılamayan bir çok şeyi yaptık ve yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“İGM’nin tahmini bütçesi 160 Milyon TL’yi aşacak”

İGM Başkanı Salih Sel de AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatlarına yeni seçilen yönetimleri tebrik etti.

Sel, İGM’nin Kasım ayının toplantılarında bütçenin görüşüldünü belirterek, 2018 bütçesinin tahmini olarak 160 Milyon TL’yi geçtiğini söyledi.

Sel, Afyonkarahisar’a hiçbir zaman lüzumsuz yatırım yapmadıklarını dile getirerek, “Biz çalışmalarımıza çok titizleniyoruz. Hükümetimizin çıkardığı yasalarla şehrimize çok güzel hizmetler yapıyoruz. KÖYDES’den Afyonkarahisar’a bugüne kadar 96 Trilyon ödenek ayrıldı. Hemen hemen köylerimizin alt yapıları tamamlandı. Şuanda sosyal donatılara girmiş durumdayız.” İfadelerini kullandı.