Türkiye’nin en çok uluslararası yardım yapan ikinci ülke olduğunu vurgulayan Özkal, Ramazan ayında da yardımlara devam eden Türk milletine teşekkür etti.

TBMM’de Ramazan ayı dolayısıyla gündem dışı söz alan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, konuşmasına Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan 16 askere başsağlığı dilerek başladı. “Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan 16 askere Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve aziz milletimize başsağlığı dilerim.” İfadelerini kullanan İlahiyatçı Milletvekili Hatice Özkal, Ramazan ay ve Oruç ile ilgili bilgiler verdi. Kur'an-ı Kerim'in Ramazan Ayı’nda indirilmeye başlandığını hatırlatan Özkal, “Ramazan ayı Müslümanların kendileriyle yüzleştikleri, kendilerini hesaba çektiği, yenilendiği, rahmet ve bereket, mağfiret ayının adıdır. Bizi böyle bir aya ulaştıran Rabb'imize hamdolsun. Cenab-ı Hak Bakara suresinin 183, 184 ve 185'inci ayetlerinde bize şöyle hitap eder: "Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Oruç sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta ya da yolculukta olursa tutmadığı günler sayısınca başka günlerde oruç tutar, oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. İnsanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve Hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği ramazan ayıdır. Öyle ise, içinizde kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah'ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir. Ramazan ayını bizim için değerli kılan en önemli özelliği, Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmeye başlanmasıdır. Aynı zamanda, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de ramazan ayındadır. Bu ayda her zamankinden daha çok Kur'an okumak, anlayamaya çalışmak gerekir. İlahi vahiyle şereflenmiş insan lütfedilen bu nimetten hakkıyla faydalanmalıdır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE DÜNYADA EN ÇOK İNSANİ YARDIMI YAPAN İKİNCİ ÜLKE

Türkiye’nin Küresel İnsani Yardım 2016 Raporu'na göre Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünyanın en çok insani yardım yapan ikinci ülkesi olduğunu söyleyen Milletvekili Özkal şu ifadeleri kullandı, “Zarafet, kardeşlik, dayanışma Ramazan’ın bize kazandırdığı yüce hasletlerdendir. Ramazan her türlü kötü alışkanlıklara son vermek için her yıl ilahi bir imkân olarak önümüze gelir. İyiden, güzelden yana yeni sayfalar açmak, ahlakı güzelleştirmek, hakkı, hakikati, adaleti, sevgiyi tesis etmek için ramazan büyük bir fırsattır. Bu Ramazan’da da mülteci olarak yaşayan ve kendi ülkelerinde yoksullukla mücadele eden milyonlarca Müslüman hüzünlü geçirmektedir. Pek çok mazlum coğrafyada bombaların altında iftarı bekleyen kardeşlerimizin durumu yüreğimizi yakmaktadır. Türkiye her zaman olduğu gibi şefkatli kollarını dünyanın her yerine uzatmakta ve yaralarını sararak kardeşlerimizin Ramazan’ını daha iyi geçirmeleri için gerekli gayreti millet olarak göstermektedir. Bu çerçevede, Türkiye, Küresel İnsani Yardım 2016 Raporu'na göre, 2015 yılında Amerika Birleşik Devletlerinin ardından en çok uluslararası insani yardım yapan 2'nci ülke konumundadır. Mazlumların hamisi olarak her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da yardımlara devam eden yüce milletimize şükranlarımı sunarım. Ramazanı Şerif'in, toprağın yüzlerce metre altında iftarını yapan madencilerimiz, vatani görevlerini yapan askerlerimiz ve emniyet mensuplarımız, hastanede görev yapan sağlık personelimiz ve burada bizlerle mesai yapan tüm görevli arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm İslam âleminin, Müslümanların felahına vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.”