Program kapsamında AKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Mücahit Gültekin tarafından "Dünyevileşmenin Psikolojisi" konusu anlatıldı.

Ramazan-ı şerifin hayırlar getirmesini dileyen Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Mücahit Gültekin, "Açıkçası bugün karşı karşıya olduğumuz sorunların, problemlerin temelinde yer alan bir problemden bahsedeceğiz. Alkol, fuhuş çeşitli edepsizlikler, münkerat aklınıza her ne geliyor ise bu problemlerin hepsini var eden temel problem dünyevileşmedir." dedi.

"Açıkçası dünyevileşme sadece bu zaman diliminde değil" diyen Gültekin, şöyle konuştu: "Tarihin her döneminde Müslümanlar için en ciddi, tehlikeli problem ola gelmiştir. Bugünde bu durum böyledir. Ama şu anda bizim yaşadığımız zaman diliminin dünyevileşme açısından bir hususiyeti var. Bilindiği üzere dünyevileşme ihlası alıp götüren bir şeydir. Şu dönemde Müslümanlar önceki zamanlara göre içtenliklerini, ihlaslarını yitirdiler. Güven denilen olgunun her geçen gün maalesef yara aldığını görüyoruz. Bunun da temelinde yatan problem dünyevileşme olduğunun altını çizmek gerekir. Dünyevileşmenin dinamiklerini anlatmaya çalışacağım. Öncelikle dünyevileşmeyi tanımlamanız gerekiyor. Dünyevileşmeyi çok basit ve kısa bir şekilde şöyle tanımlıyorum; Davranışlarımızın, hareketlerimizin altında yatan temel güdünün, temel kaygının dünya olmasıdır. Bir kişinin tavırlarında bu dünyaya ait bir kaygı, bir arzu varsa, bir korku varsa ortada bir dünyevileşme var demektir."