Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ürettiği ‘Münazarayla Okula Devam’ projesi kapsamında düzenlenen Münazara Ligi’nin finali gerçekleştirildi. Finalde Afyon Lisesi’ni 3-0 mağlup eden Kocatepe Anadolu Lisesi Münazara Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İmam hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen Münazara Ligi finalinde Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencileriyle Afyon Lisesi öğrencileri yarıştı. 3’er kişilik 2 gruptan oluşan öğrenciler belirli sıra içerisinde, ‘Hastaya ölümcül hastalık teşhisi konulduğu söylenmeli mi? Yoksa söylenmemeli mi?’ konusunu tartıştı. Kocatepe Lisesi öğrencileri ‘söylenmelidir’ kavramını savunurken, Afyon Lisesi öğrencileri de ‘antitezi’ yani ‘söylenmemelidir’ kavramını savundu. Kendilerine verilen 8 dakika süre içerisinde kendi düşüncelerini hatasız bir şekilde aktarmaya çalışan 2 grubun yarışması sonucunda Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencileri Afyon Lisesi öğrencilerini 3 -0 mağlup etti. 

Dereceye giren gruplar ödüllendirildi

Gerçekleştirilen Münazara Ligi ve proje hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akçil, projeyle ilgili çalışmaların geçen yıl başladığını dile getirdi. Akçil şöyle konuştu: “Konuyla ilgili arkadaşlarımız münazaranın nasıl yapılacağı konusunda eğitim aldılar. Aynı zamanda uluslararası standartlarda turnuvanın nasıl yürütüleceği konusunda ayrıca eğitim aldılar. Bu yıl merkezde bulunan tüm liselerimiz katıldığı bir çalışma yaptık.  Her liseden bir takım olmak üzere 24 takımız yarıştı. 14 Nisan tarihinden beri turnuvalarımız sürüyor. Bugün finali gerçekleştirdik. Turnuvaya katılan her öğrencimizi ödüllendireceğiz. Dereceye girenleri ise ayrıca ödüllendireceğiz.”

 Türkiye’de bir ilk geçekleşti

‘Biz sahada kazanan masada kaybeden bir milletiz’ diyerek sözlerini sürdüren Akçil: “Dolayısıyla tartışmanın metodolojisini öğrenmek, öğretmek çocuklarımızı güzel bir şekilde tartışma ortamına sokmak tartışırken karşı tarafı da ikna etmek konusuna çalışma yapmak istedik. Uluslararası alanda bu konularda yarışmalar var ama devlet okulları arasında bu konuya katılım çok az. Sanırım ilk olarak biz Afyonkarahisar olarak bir ilki gerçekleştirdik ve başardık. Ben turnuva sonucunda dereceye giren ve bu lig için gayret gösteren tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.