Muhtar SGK primlerini devletin ödemesi ile ilgili karar yeni yayınlanan kanun hükmündeki kararnamede yer aldı. Kararnamenin tüm muhtarları sevindirdiğini ifade eden Afyon Muhtarlar Dernek Başkanı Mesut Koyun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 613 lira tutan SGK primlerinin ve silah harcırahlarının devlet tarafından karşılanacağını açıklaması muhtarları mutlu etmişti. Geçtiğimiz gün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamede yayınlanan muhtarların 613 lira tutan SGK primleri devlet tarafından ödeneceği kanunlaştı. Yaşan bu durumu sevinçle karşılayan muhtarlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhtarlara yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

Muhtarlar müjdeyi sevinçle karşıladı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Afyon Muhtarlar Dernek Başkanı Mesut Koyun, çıkan Kanun Hükmünde Kararnamenin tüm muhtarları mutlu ettiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan biz muhtarları külliyede topladı. Orada bize bir müjde verdi. Biz Cumhurbaşkanımıza her zaman yanımıza olduğu için son teşekkürlerimizi sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtara değer veriyor. Bize ne lazımsa kararnamelerle yardımcı oluyor. Primler muhtarlarımız kendisi yatıyordu. Şuan 690 sayılı KHK sosyal güvencesi olmayan muhtarların bağ- kur primleri devlet tarafından yatırılacak. Uygulama bu aydan itibaren hayata geçiyor. Muhtarlık bittikten sonra bizim silah harçlarımız başlıyordu. Şimdi silah harçlarımızda kalktı. Onlarla birlikte bu durum yasalaştı. Ben tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun diyorum.”    

Muhtarlar Erdoğan’a teşekkür için köşke gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan randevu alıp ziyarete gideceklerini ifade eden Koyun şöyle konuştu: “Bu durumu tüm muhtarlarımız memnuniyetle karşıladı. Biz muhatlarımızla beraber kendisine teşekkür etmek için randevu alıp yanına gideceğiz. Muhtarların durumu Cumhurbaşkanımız sayesinde güvence altına alındı. Şimdi biz muhtarlar birliğinin kurulmasını istiyoruz. Afyonkarahisar’da 3 dernek var. Birlik olunmasını istiyoruz. Yine Afyondaki arkadaşlarımıza da sesleniyorum dernek sayısını bire düşürelim. Muhatlarımız için birlik ve beraberliğimiz daha iyi olacak.”