Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden; Yrd. Doç Dr. Çiğdem Moral, Araştırma Görevlisi Elçin Kökdemir Ünşar ve Çevre Mühendisliği 3. sınıf öğrencilerinden oluşan heyet İçme Suyu Arıtma Tesisinde temaslarda bulundu.

Akademisyenler ve öğrenciler; gerek ön ozonlama sistemi, gerek sofra tuzundan klor üretilen sistemi, gerekse 500 Kwp güneş enerji santrali sistemi ile Türkiye'de tek ve bu konuda örnek olan Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi hakkında bilgi aldı. Heyete ziyaretleri sırasında İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin tanıtım videosu izletilerek broşür ve CD dağıtımı yapıldı.

Ayrıca yine Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Suyumu Koruyorum Projesi' de öğrencilere tanıtılarak günümüzde suyun ve su tasarrufunun ne kadar önemli olduğu konusuna değinildi.

Tesis ziyaretine katılan akademisyen ve öğrenciler gelecekteki meslekleri ve çalışma alanları açısından faydalı bir teknik gezi olduğunu belirterek, İçme Suyu personeline teşekkür etti.