Basketbol oynanır, voleybol oynanır ama Muay Thai oynayalım diyemezsiniz. Ancak Muay Thai yapalım dersiniz.”

Muay Thai Antrenörü Şanlı, gazetemize yaptığı açıklamada, Muay Thai’nin 8 organ sporu olduğunu, Tayland’dan Türkiye’ye gelen bir spor olduğunu söyledi.

Muay Thai sporunda, diğer spor dallar arasında kategori olmadığını ifade eden Şanlı, “ Bu spor da antrenman nasıl yapılıyorsa ring de de o şekilde dövüşülüyor. Bu spor 7 ila 70 yaş arasına hitap ediyor. Bu sporda dayanıklılık ve direniş gücü biraz daha ön planda olduğu için öteki dövüş sanatları gibi sürat on planda değil” dedi.

Dereceler kazandık

12 Türkiye şampiyonasına katıldığını belirten Şanlı, "Bölge Şampiyonası'ndan alınan derecelerle 22 kişi Türkiye Şampiyonası'na katılmayı haketti. Bu 22 sporcunun ise 12'siyle kişi Türkiye Şampiyonası'na katıldık. Bu şampiyonada ise bir spocu Türkiye Şampiyonu, 2 sporcu ikincilik, 4 sporcumuzla da üçüncülük elde ettik. Ben kendimce burada bir boşluk gördüm bu spora gelen üniversiteli öğrenciler hep geri dönüyorlar. Bu üniversiteli sporcuların arasından derece yakaladığımız sporcularımızda oldu. Gecen yıl ve bu sene içerisinde genel olarak üniversite öğrencisi çalıştırdım. Çok yetenekli sporcular var ama istikrar yok. İstikrarlı sporcu olmadığı için bu sefer de hedefine ulaşamıyorsun. Afyonun çocukları yapılı ama bir hedefleri yok.”

76 kişi sporcum var

“ Ferdi olduğu için bireysel başarı elde ediliyor. Müsabakalara gitmeden önce de sporculara haftada 6 gün sabah akşam antrenman yaptırıyordum.  Türkiye şampiyonasına 3 sporcum var ve ben o sporcularla birincilik elde edeceğime de inanıyorum.”Antrenman saatleri ve günlerini ile de bilgi veren Şanlı, “Salı ve Perşembe saat 13 ve 15 arası, Pazar günü ise saat 17.00 ve 20. 00 arasında antrenman yapıyoruz” dedi.