Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu, Gençlik Merkezi Müdürlüğüyle ‘Merkezim camimde’ projesine ortak olduklarını belirtti.

Kabukçu, Afyonkarahisar’daki bütün camilerde yapılan etkinlikler hakkında şöyle konuştu:

“Bu Kuran kurslarımızda sadece dini bilgileri öğrenmek değil, hayata dair bazı bilgileri de öğrenmelerini istiyoruz. Bu manada geleneğimizde yer alan bazı oyunları ve sanatları çocuklarımızın tanımasını istiyoruz. İçinde bulunduğumuz zaman dilimi dijital ortamın çok yoğun kullanıldığı bir zaman dilimi. Çocuklarımız cep telefonu, laptop ve tabletlerle zaman geçiriyor. Bu tür etkinlikle çocuklarımız kendilerine özgü davranış ve beceri kazanmaları son derece olumlu. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın camilere olan ilgi ve alakalarının artacağını ümit ediyoruz.  Bu etkiliklerimizde görev alan Gençlik Merkezimizdeki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.”

“Gençlik Merkezi olarak camilerimizi sevdirmeyi amaçlıyoruz”

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk,  12 Haziran’dan itibaren camilerde başlayan Kuran kurslarında çocuklarla bir araya geldiklerini söyledi.

Ertürk, Gençlik Merkezinin esas amacının Afyonkarahisar’daki Kuran kurslarındaki eğitimi daha eğlenceli hale getirmek olduğunu belirtti.

Camilerde yapılan etkilikler hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Ertürk, şunları kaydetti:  “Afyonkarahisar İl Müftülüğümüzle birlikte imzaladığımız protokolle 12 Haziran-18 Ağustos tarihleri arasında hafta içi her gün bir camide etkinlik düzenliyoruz. Her camide ortalama 40 çocuğumuza dokunuyoruz. Şuana kadar bin 500 çocuğumuza dokunduk. Bu gençlerimizle birlikte sağlıklı beslenme,  ağız ve diş bakım sağlığı eğitimleri veriyoruz. Yine her etkinliğimizde çocuklarımızla satranç, mangala, dart oyunları ile ebru sanatı yapıyoruz.”

“Hem eğleniyorlar hem de mutlu oluyorlar”

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Lideri Neslihan Özdil de ‘Merkezim Camimde Projesi’ kapsamında il merkezinde kentteki 30 yakın Kuran kursunda eğitim verdiklerini ifade etti.

Kuran kurslarında çocuklara çocuklara beslenme, ağız ve diş sağlığı eğitimleri verdiklerini aktaran Özdil, “Proje kapsamında Afyonkarahisar’da yaklaşık bin 500 çocuğa ulaştığımızı düşünüyorum. Gençlik Merkezimizdeki arkadaşlarımızla camilerimizdeki çocuklara eğitimlerin yanı sıra satranç, mangala, dart gibi oyunları öğretiyoruz. Yine ebru ve boyama sanatlarını gösteriyoruz. Çocuklar bu tür etkinlikleri çok beğeniyor. Hem eğleniyorlar hem de mutlu oluyorlar. Gençlik Merkezi ekibi olarak bizde onlarla mutlu oluyoruz.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Lideri Osman Temel de Kuran kurslarındaki çocukların Gençlik Merkezindeki düzenlediği etkinliklere büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Kuran Kursu öğrencilerinden Elif Üstün de Gençlik Merkezinin eğitimlerini beğenerek dinlediğini ve akabindeki oyunlarla da çok eğlendiğini vurguladı.

Öte yandan etkinliklerin sonunda çocuklara Afyonkarahisar Gençlik Merkezi tarafından çeşitli hediyeler verildi.