Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında yapılan protokol kapsamında Afyonkarahisar’daki okul öncesi ve İlkokul öğrencilerine trafik eğitimi verilmeye başlandı. 

Afyonkarahisar Kazım Özer İlkokulu okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Afyonkarahisar Kazım Özer İlkokulu’nda gerçekleştirilen ilk derse Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Koçak, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.  Afyonkarahisar’da tüm ilkokul ve okul öncesi öğrencilerine verilecek olan eğitim sayesinde daha bilinçli bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Kurs eğitimcileri tarafından verilen eğitim sayesinde minik öğrenciler artık büyüklerini trafik konusunda uyaracak. 

Kazalar önlenmesinde faydalı olacak

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilere küçük yaşta trafik kurallarının öğretilmesi halinde kazaların büyük oranda önlenmesinin mümkün olacağını ifade etti. Yalçın; “Okul öncesi ve ilkokul çağındaki öğrencilere trafik bilincinin kazandırılması gerekmektedir, erken yaşlarda başlayan eğitimin ilerleyen yaşlarda verilecek eğitimden daha etkili ve kalıcı olduğu gerçektir. Trafik Eğitimi ile yetişen okul öncesi ve ilkokul öğrencileri hem aile bireyleri üzerinde trafik bilincinin yerleşmesi, hem de toplamda trafik kültürünün oluşturulmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Küçükler ailelerini uyaracak

‘Biz insanlarımızı maalesef savaşta kaybeder gibi trafik kazalarında kaybediyoruz’ diyen Yalçın: “Biz Afyonkarahisar ili olarak şuan itibariyle 110 okulumuzda bu startı buradan vermiş oluyoruz. Bu eğitimin özellikle usta öğreticilerimiz verecekler. İlimizdeki okul öncesi ve ilkokullarımızın tümüne bu noktada eğitim verilecek. Eğitimin küçük yaşlardan itibaren vermek bir takım alışkanlıkların kazandırılması demektir. İşte bu alışkanlıkları biz çocuklarımıza kazandırırsak büyüdükleri zaman o trafik kurallarına daha sağlıklı bir şekilde uyacaklar. Hatta anne babalarını bu noktada uyaracaklar.” 

“Eğitimin içerisine büyüklerimizi de katacağız”

Projenin Milli Eğitim Bakanlığınca hayta geçirilen en güzel projelerden biri olduğunu ifade eden Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gerçekten bakanlığımızın ve sürücü kurslarımızın yapmış olduğu ciddi çalışmalardan bir tanesi. Bu burada kalmayacak. Çünkü vatandaşımızdan ve farklı kesimlerden sürekli şikâyetler var. Trafiğe çıktığımız zaman gerek yayaların gerek araçların trafik kurallarına uymadığı kırmızı ışıklarda geçildiği bir durumdayız. Trafik adabı derslerimiz var. O trafiğin içerisinde insanlara nasıl bir yaklaşım içinde olacağımızı anlatıyor. Biz okul öncesi öğrencilerimizle eğitime başladık. Büyüklerimizde bu eğitimin içerisinde. Trafik kurallarına uyan kazasız bir şekilde yaşayan bir millet olma yolunda adım atacağımızı ümit ediyorum.”