Çavuşbaş’ta 2015 yılında hizmete açılan Türkiye Diyanet Vakfı Bilgi Evi’nde 2017 yılında eğitim gören 4-6 yaş grubu Sübyan Okulu öğrencisi 27 talebe mezuniyet coşkusu yaşadı.

2015 yılı Mart ayında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen ve mahalle halkına hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfı Bilgi Evi’nde 2017 yılında açılan Sübyan Okulunda 2 ayrı sınıfta eğitim gören 4-6 yaş grubu toplam 27 talebe düzenlenen törenle mezun oldu. Afyonkarahisar İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Müftü Yardımcısı Galip Kolcu ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZIN EN ÖNEMLİ HİZMETLERİNDEN BİRİ KUR’AN KURSLARIDIR”

2017 Yılında eğitim öğretime başlayan ve dini eğitimlerin yanı sıra Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen 4-6 yaşları arasındaki 27 talebe için hazırlanan program minik öğrenciler tarafından hazırlanan Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Kur’an’ı Kerim Tilaveti’nin ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; “Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü temel görevlerden bir tanesi Kur’an Kurslarımızdır. Cami hizmetleri, irşat hizmetleri, hac, umre hizmetlerinin yanında asil görevlerinden bir tanesi de Kur’an hizmetlerini yürütmektir. Elhamdülillah son yıllarda özellikle 4-6 yaş grubu küçük yaştaki çocuklarımıza yönelik dünyanın her yerinde küçük yaş eğitimlerimiz oldu. Kur’an eğitimi ve din eğitimi tabii ki de zor ama bu konuda teşkilatımızın güzel çalışmaları var, gayretlerimiz var. Ben özellikle alanda görev yapan muhterem hoca hanımlara, onlara rehberlik eden bölgedeki cami görevlilerimize, hayır sahiplerine ve siz değerli velilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Eğer ki sizin bu teveccühünüz ve ilginiz olmasaydı tabii ki bu müesseselerin büyümesi mümkün olmazdı. Bugün çocuklarımızın günü ve onları bu başarılarından dolayı kutluyorum Allah muvaffakiyetler versin” dedi.

ÖĞRENCİLER VELİLERİ GÖSTERİLERİYLE BÜYÜLEDİ

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun konuşmasının ardından Türkiye Diyanet Vakfı Bilgi Evi Sübyan Okulu öğretmenleri Rabia Didin ve Sema Malıçok önderliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, sureler, semazen gösterisi ve dualardan oluşan program sahnelendi. Programın sonunda ise Sübyan Okulu’ndan mezun olan 27 talebeye mezuniyet belgeleri ve madalyaları takdim edildi.