Uydukent Cumhuriyet Mahallesi 2. Sokak NO.3 adresinde hizmete giren akademinin açılışı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile kent protokolünün katılımı ile gerçekleşti. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dualar eşliğinde akademinin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri, Akademi Kurucusu Merve Derin ve Okul Müdürü Aylin Elif Atmaca eşliğinde sınıfları gezerek bilgiler aldı.

TÜM EĞİTİM YAKLAŞIMLARINI KABUL EDİYORUZ

Okul Müdürü Aylin Elif Atmaca yaptığı açıklamada, kurumlarının bölgenin en büyük akademilerinden biri olduğunu söyledi. Tamamen okul öncesi eğitimi olarak planlama yaptıklarını ifade eden Müdür Atmaca, “Bin 600 metrekare bahçeleriyle birlikte toplamda 2 bin 200 metrekarelik bir alanımız var. 0-6 yaş grubu 225 kapasitemiz var. Afyonkarahisar’da farklı bir eğitim anlayışı sunmak üzere bu okul açıldı. Biz tek bir yaklaşımı değil de tüm eğitim yaklaşımlarını benimsiyoruz. Çünkü her eğitim yaklaşımının her çocuğa farklı bir kazanımı var” dedi.

TÜM PANDEMİ KURALLARI SAĞLANDI

Okullarının pandemi şartlarına uygun şekilde hazırlandığını ifade eden Atmaca: “Pandemiyle ilgili her türlü uyarılarımız okulumuzun etrafına yapıştırılmış bir şekilde. Öğretmenlerimizin tamamı şuanda aşı yaptırmış durumda. Öğretmenlerimiz maske kullanıyor ve yine öğrencilerimize de maske kullanımını sağlıyoruz. Gün içerisinde yine maskeler öğretmenlerimizin eşliğinde değiştiriliyor. Tabi ki onlar sosyal mesafeyi korumakta birazcık güçlük çekiyorlar. Bu yüzden biz etkinliklerimizi mesafeleri koruyacak şekilde yapıyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI EL YIKAMAYA TEŞVİK EDİYORUZ

Çocukları el yıkamaya teşvik ettiklerini kaydeden Atmaca konuşmasına şöyle devam etti: “Dezenfektan kullanımı çoğu zaman çocuklarımızın ellerine zarar verdiği için çocuklarımızı sık sık el yıkamaya teşvik ediyoruz. Her gün sınıflarımızın oyuncakları sınıflarda bulunan halılar ve diğer materyaller düzenli olarak temizleniyor. Gün içerisinde çocuklarımız uykudayken ya da yemek alanındayken ikinci bir temizlik oluyor. Hafta sonunda yine kurum dezenfektanımız gerçekleştiriliyor. Yemek saatlerinde ya da bahçe saatlerinde her şey ders programıyla saati saatine olduğu için bütün öğrencilerimiz aynı anda eğitim görmeyip kademeli bir şekilde alanlara geçiş yapıyorlar. Sınıflarımızın genişliği de zaten büyük olduğu için öğrencilerimiz ferah bir alanda eğitim alıyorlar. Pandemi şartlarından dolayı öğrenci sayımızı da Bakanlığımızın verdiği sayının altında tutuyoruz ki sınıf alanlarımız da ekstra bir ferahlık olsun diye. Tüm çalışmalarımız eğitim alan öğrencilerimiz için.”