“Mimari Tasarımda İnovasyon Çalıştayı ve Ürün Sergisi” gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek olan çalıştay kapsamında, 2 Mayıs 2017 Salı günü, Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu ve Kocatepe Ortaokulunun 7. ve 8. sınıf öğrencileri, AKÜ GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri ile teknoloji-tasarım öğretmenlerimizin eşliğinde inovasyon temalı tasarlanan ürünleri, iç mimarlık bölümü atölyelerinde sergiye hazır hale getirilecek.

Ürün Sergisi ile ortaokul öğrencilerinin farklı mekânları deneyimlemeleri suretiyle mesleki kimlik oluşumlarına katkı sağlanmasının amaçlandığını belirten AKÜ GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, “Misafir öğrencilerimize eğitimin vazgeçilmez bir parçası olan uygulama alanları sunarak ve en önemlisi hayallerinin gerçeğe dönüşebileceğini onlara göstererek, bir parça da olsa onların hayatına dokunmuş olacağız ve böylece çalıştayımızın birincil amacı gerçekleştirilmiş olacak” diye konuştu.

3 Mayıs Çarşamba günü ise, Afyonkarahisar’da görev yapan teknoloji-tasarım öğretmenlerini, tasarım ve endüstriyel tasarım alanında uzmanlaşmış akademisyenlerle bir araya gelerek, teknoloji-tasarım eğitimi alanında görüş alışverişinde bulunmalarını, sorunları ve çözümlerine yönelik tartışma ortamı yaratmalarını sağlamayı amaçlayan çalıştayın açılış programı düzenlenecek.

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenecek olan program, “Mimari Tasarımda İnovasyon Söyleşileri” ile başlayacak. Teknoloji-tasarım öğretmenlerinin katılımıyla yapılacak olan 5 farklı çalıştayda ise, “İnovasyon ve Sınai Haklar, Tasarım Teknoloji ve Doğa İlişkisi, Alternatif Üretmek, Mobilya ve Teknolojik ürün Ara Kesitinde İnovatif Yaklaşımlar, İnovasyon ve Deneyimleme” konuları moderatör eşliğinde tartışmaya açılacak. Çalıştay sonucunda ortaya çıkan sonuç bildirgesi çalıştayın tamamlanmasını müteakip ilan edilecek.

Gün boyu sürecek olan program, AKÜ Devlet Konservatuvarı tarafından sunulacak müzik dinletisi, kokteyl ve “İnovasyon Temalı Ürün Sergisi” açılışı ile sona erecek.