"Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Afyonkarahisar'da açıldı.

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifine yansıyan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilen 100 fotoğrafın yer aldığı Milli İradenin Yükselişi resim sergisi Anıt Park Meydanı'nda açıldı.

a2-093.jpg

“YAŞANANLARDAN DERS ALALIM GELECEĞE GÜVENLE BAKALIM”

Serginin açılışına Afyonkarahisar il protokolü tam kadro olarak katılırken vatandaşlarda ilgi gösterdi. Sergiyi gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz ve sonrasında ortaya çıkan manzarayı unutulmamak üzere ölümsüzleştiren Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin o gün yaşanan olayların fotoğraflarını bir araya getirerek sergilediğini söyledi. Bu serginin 81 ilde açılışının yapıldığını ifade eden Tutulmaz, "Bu resimler, o günü yeniden hatırlamamız açısından önemli. Neler yaşandığını çok iyi ortaya koyuyor. Allah bir daha bu tür bir sıkıntıyı bu millete yaşatmasın. Buradan ders alalım. Geleceğe daha güvenle bakalım." diye konuştu.

a3-011.jpg

“HER BİR KARE İNSANI O GÜNE GÖTÜRÜYOR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da 15 Temmuz gecesi başlatılan hain darbe girişiminin, dünya darbeler tarihinde emsali görülmedik bir şekilde engellendiğini kaydetti. Başkan Çoban; "Bu gecenin gelecek nesillere aktarılması, hafızalardan silinmemesi için Anadolu Ajansı'nın o hain darbe girişiminin yaşandığı geceye ait özel fotoğrafların sergilenmesi noktasında gösterdiği gayret, hepimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız diyoruz. Çektikleri fotoğraflarla hain geceyi ölümsüzleştiren ve o anları bir yıl sonra hazırladıkları sergi ile insanlara yeniden aktaran Anadolu Ajansı'nın merkezde ve taşrada çalışan tüm temsilcilerini kutluyorum. Sergi gerçekten izleyenleri büyülüyor ve hainlere karşı direnen milletin cesaretiyle dünyaya gözdağı verdiği o güne götürüyor" diye konuştu.

a4-004.jpg

PROTOKOL ÜYELERİ TAM KADRO AÇILIŞTAYDI

Anıt Park Meydanı'nda açılan Milli İradenin Yükselişi resim sergisine Afyonkarahisar valisi Mustafa  Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçarslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Sırma, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

a5.jpg