Özkaya, yayımladığı mesajında ailenin  toplumun çekirdeği olduğu kadar, kültürümüzün, değerlerimizin, geleneklerimizin, örflerimizin geleceğe aktarılmasının da güvencesi olduğunu bildirdi.

Babalarımızın, ailenin temel direği olarak görüldüğünü, aile değerlerimizin korunması için adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi ve saygı gibi birçok insani değerin sonraki kuşaklara aktarılmasında belirleyici bir rol üstlendiklerini ifade eden Özkaya, şunları kaydetti:

"Ailesi için her türlü fedakarlığı üstlenen ve ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için annelerle beraber özveriyle çaba harcamaktadırlar. Bu bakımdan, babaların sadece özel günlerde değil her zaman gönüllerinin hoş tutulması, babalarımıza karşı sevgi saygı ve vefa duygusunun bir gereğidir.

Hayatımızın her anında yanımızda olup güç kaynağı olan, sabır ve şefkatle bizlere rehberlik eden, güzel sözleri ve nasihatleri ile ışık saçan babalarımızın babalar gününü kutluyor, ebedi hayata intikal etmiş olanlara da Allah'tan rahmet diliyorum."