Etkinlikte konuşan Başkan Koyuncu, “15 Temmuz 2016'da Türk milleti kendi iradesine sahip çıkmıştır. Milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın liderliğinde hainlerin karşısında durmuş ve darbeci hainlere geçit vermemiştir" dedi.

Program, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Kaymakam Osman Bilici ve ilçe protokolü ile birlikte, Cumhuriyet meydanında 15 Temmuz münasebeti ile resim sergisi açılışı ile başladı. Sergi açılışı sonrası 15 Temmuz 2016 gününe ait fotoğraflar incelendi. Daha sonra Emirdağ Çarşı Cami'nde milletimizin şanlı direnişi sırasında şehit olan tüm şehitlerimiz için Fatiha ve dua okudular.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ, DUALAR OKUNDU

Emirdağ ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit mezarları ziyaret edildi.  Emirdağ  Kaymakamı Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emniyet Müdürü Erdal Yanık,ilçe jandarma Komutanı Teğmen Yunus Tosun, kurum amirleri, gaziler ile şehit yakınları ve vatandaşlar şehitliği ziyaret etti. Burada Kur’anı Kerim okunmasının ardından tüm şehitler için dualar edildi. Program kapsamında daha sonra İlçe Müftülüğü personelleri tarafından şehitler için mevlit okundu, dualar edildi, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

ŞEHİT AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET

Emirdağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şükriye Yeşildağ’ın öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında 1967 yılında Diyarbakır’da şehit olan Er İsmail Çelik’in, kız kardeşi Zehra Çelik’e ve aile yakınlarının bulunduğu evine ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Ardından Şehit Er İsmail Çelik’in ailesi ile birlikte kabrini ziyaret ederek, dualarla şehitlerimizi andılar.

“TÜRKİYE GEÇİLMEZ” YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Emirdağ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Geçilmez” yürüyüşü gerçekleştirildi.  Emirdağ Kaymakamlığı ile Emirdağ Belediye Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen yürüyüş, Emirdağ Devlet hastanesinden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

“15 TEMMUZ 2016'DA TÜRK MİLLETİ KENDİ İRADESİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

15 Temmuz 2016’da yine Emirdağ Cumhuriyet Meydanı’nda nöbet tutan Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, 15 Temmuz ihanetini unutmamak ve şehitleri rahmetle anmak için etkinliği tertip ettiklerini belirtti.  Başkan Koyuncu, “15 Temmuz 2016'da Türk milleti kendi iradesine sahip çıkmıştır. Milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın liderliğinde hainlerin karşısında durmuş ve darbeci hainlere geçit vermemiştir" ifadelerini kullandı. Program da son olarak Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun 15 Temmuz gününü anlattı. >>EROL UYSAL