Düzenlenen bayramlaşma programında konuşan İl başkanı Karagöz ve Milletvekili Parsak, küskünlük ve kırgınlıkların unutulmasını, ülkücü camianın birlik ve beraberliğini koruması gerektiğini dile getirdiler. 

Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramın 2. gününde parti binasında saat 14:00’da bir araya gelen çok sayıda Milliyetçi Hareket Partili birbirleriyle bayramlaşırken, birlik beraberlik mesajları da verdiler.

“KARDEŞLİK, HUZUR VE BARIŞA VESİLE OLSUN”

Bayramlaşma programında partililere hitaben konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz birlik ve beraberlik mesajını her platformda olduğu gibi yineledi. Karagöz; “11 Ayın Sultanı Ramazan ayının ardından mübarek bayram gününde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bayram, küskünlüklerin bitmesi demek, dargınların barışması demek, aradaki mesafelerin kaldırılması demek, kucaklaşmak bir araya gelmek ve bir olmak demek. Bizlerde bir araya gelmek ve bir olmak zorundayız. Birde birleşemezsek darmadağın oluruz. Türkiye’mizin de bizlerden beklentileri çok olduğu için biz bir araya gelmek zorundayız. Bu bayram da birlikte olmamıza, bir olmamıza vesile olsun. Bundan sonra da daha çok kaynaşalım, daha çok kucaklaşalım. Ülkemizin gündeminde yerimizi alalım, ülkeyle alakalı fikirlerimizi geliştirelim. Malumunuz üzere önümüzdeki dönemlerde seçimler var ve seçimlerde de biz bir araya gelmezsek hiç oluruz. Bu nedenle önümüzdeki süreçte bir araya gelelim, bir olalım ve süreci beraber yürütelim. Bu vesile ile Ramazan Bayramı’nın Türk Milleti’ne ve İslam alemine barış, huzur, sağlık, birlik, beraberlik getirmesine vesile olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Tekrar hemşerilerimin, yüce Türk Milleti’nin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı canı yürekten kutluyorum” dedi.

”BAYRAMI ACI İÇERİSİNDE KUTLUYORUZ”

Pati binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ta konuşmasına birlik beraberlik mesajlarında bulunarak başladı. Parsak; “İslam alemi için en önemli ay olan Ramazan ayının sonunda Ramazan Bayramı’nı hep birlikte kutluyoruz. Allah, Ramazan ayı dolayısıyla tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri, ettiğimiz duaları dergah-ı izzetinde kabul etsin inşallah. Tüm Türk İslam Dünyasının gerçekten bayram tadında günleri karşılayacağını umut ediyoruz. Bayram birlik beraberlik demektir, kardeşlik demektir, paylaşmak demektir ama şöyle bakıyoruz, Tüm İslam aleminin bayramı olan Ramazan Bayramı’nda da ne yazık ki İslam aleminin fitne ile fesatla, kanla, gözyaşıyla, savaşla boğuşmakta olduğunu görüyoruz. Koskoca İslam alemini  öncelikle bu durumdan kurtarmak durumundayız. Bunun için de İslam’ın Sancaktarı olan yüce Türk milletini yönlendirmek, yükseltmek ve yüceltmek durumundayız. Bunun için de yüce Türk milletinin son kalesi durumunda olan Milliyetçi Ülkücü Hareketi ve onun yegane siyasi partisi olan MHP’yi ve Ülkü Ocaklarımız başta olmak üzere tüm kademelerini birlik beraberlik içerisinde tutmak zorundayız. Müslümanın Müslümana kıyacağı bir çağda değiliz. Ülkücünün de ülkücüye kızacağı küseceği çağda hiç hiç değiliz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını ayrı ayrı kutluyorum. Nice bayramlara birlik ve beraberlik içerisinde sağlıkla, sıhhatle afiyetle ulaşmayı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISINA KARGIN’DAN DESTEK

Bayramlaşma programı kapsamında İl Başkanı Mehmet Karagöz ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın gerçekleştirdiği konuşmaların ardından protokol üyeleri ile parti teşkilatı mensupları ve partililer teker teker bayramlaştı. Düzenlenen programa eski milletvekili Kemalettin Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinde aday olan Selcen Karaer ve Abdil Demiral, Milletvekili Aday Adayı olmuş isimlerden Ahmet Biçer, MHP’li Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Bir dönem yaptığı çıkış ile partiden ihracı gündeme gelen ve gelişmeler sonrasında partisinden istifa eden Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın da bayramlaşma programına katılması birlik mesajlarına Ülkücü camiadan olumlu yanıt geldiğinin işareti olarak algılandı.