“Allah Birliğimizi Bozmasın”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayramın ikinci günü parti binasında bayramlaştı. İl Başkanlığı binası önünde gerçekleştirilen bayramlaşmaya MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Başkanı Mehmet Karagöz, il yönetimi ve ülkü ocakları üyeleri katıldı. Bayramlaşma programında ilk konuşmayı İl Başkanı Mehmet Karagöz gerçekleştirdi. Herkesin Kurban Bayramı’nı kutlayan İl Başkanı Karagöz şunları kaydetti: “Kurbanda akan kanlar İslam coğrafyasında akan kana, zulme, Türk dünyasındaki karmaşıklığa kefaret olsun. İnşallah oralarda yaşanan zulüm son bulsun. Bundan sonraki hayatımızda 3 hilalli, bozkurtlu, başbuğlu, 9 ışık doktrinli, ülkü yolunun erleri olarak Allah bize yaşamayı nasip etsin. Başbuğum; ‘Evlatlarım davaya ve teşkilata sahip çıkın.’ Diyor. İnşallah en küçük Süleyman’ımızdan en büyük İsmail amcamıza kadar tüm dava arkadaşlarım bu emaneti alsınlar ve bundan sonra inşallah sonsuza kadar taşısınlar.” 

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”

İl Başkanı Karagöz’ün ardından konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türk İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek şöyle konuştu: “Allah’a kurban olmaya hazır aziz Türk milletinin, o Türk milletine şimdiye kadar kurban olmuş bundan sonra da kurban olmaktan asla imtina etmeyecek yegane kitlesi durumunda olan milliyetçi ülkücü hareketin değerli mensupları ve milliyetçi ülkücü hareketin yegâne siyasi partisi Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli yöneticileri hepiniz hoş geldiniz. Bayramlar evet birlik beraberlik ama aynı zamanda paylaşma mevsimleridir. Biz de bu bayramda sadece kestiğimiz kurbanları o kurbanların etlerinin derilerini paylaşmıyoruz. Kurbanın asıl önemli kısmının takva olduğu bilincinde bayramlara bakıyoruz. Kurban bayramına da o yönüyle bakıyoruz ve bu paylaşmayı tüm hayatımıza hakim kılmaya çalışıyoruz. Gerçekten ülkemizde ve bunlarla bağlantılı olarak davamızda güçlükle zorlukla mücadele edilen bir dönemden geçiyor. Allah bu mücadelede hepimizi muzaffer kılsın. Birliğimizi, beraberliğimizi dirliğimizi asla bozmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Niyetleri salih olmayanların akibetini hayır etmesin.” 

“ÜLKÜCÜ, MHP’DE OLUR”

Birlik beraberlik mesajları veren Milletvekili Parsak konuşmasına şöyle devam etti: ‘Ülkücü; Milliyetçi Hareket Partisi’nde olur’ diyen rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 48 yıl önce kurduğu ve bizim yaşımızdan daha büyük burada bulunan herkesin toplamından daha büyük emanetleri Süleymanlara devredeceğimiz ve bundan sonrada sonsuza denk yaşayacağına iman ettiğimiz bir davanın mensuplarıyız. Bu yönüyle dava arkadaşlarıyız ve dava arkadaşlığı hukuku bizim gözümüzde gönlümüzde aynı karından olmaktan kaynaklanan yani kardeşlikten çoğu zaman daha kıymetlidir. Biz bu kıymetin bilinci içerisindeyiz. Biz bu kıymetin öneminin anlamının her geçen gün daha da fazla kendini hissettirdiği dönemde olduğumuzu biliyoruz. Allah ülküdaşlık hukukumuza zeval vermesin, verdirmesin.” 

“İSLAM COĞRAFYASINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDEN BAŞKA SIĞINACAK BİR YER YOK”

İslam coğrafyasında Türkiye Cumhuriyeti’nden başka sığınacak bir yer olmadığını ifade eden Milletvekili Parsak, “Türk milleti ve Türkiye milleti Cumhuriyeti söz konusu olunduğunda belki daha gerilere gittiğimizde sadece Müslümanların değil Yahudilerin dahi bundan 500 yıl önce Fatih zamanında sığınabildikleri yegâne liman olduğunu biliyoruz.  Ondan sonrasında yine yüzyıllar boyunca insanlığın başına İslam aleminin başına Türk milletinin başına ne zaman bir sıkıntı bir felaket gelmişse büyük Türk milleti o büyük sinesini açarak onlara sahip çıkmıştır. Son asra baktığımızda da bundan farklı değildir. Dün Yugoslavya parçalandığında Bosna’dan, Kosova’dan gelen Müslümanlara bu memleket kapılarını açmıştı. Bulgaristan’da Müslüman Türk milletine zulmedildiği zaman da sığınılan vatan coğrafyası yine burası olmuştu. Dün Irak’ta Saddam’ın zulmü altında Müslüman Türk soydaşlarımız olmak üzere tüm Müslümanlara zulmedilirken yine bu coğrafyadan başa yere sığınılmadı. Bugünde Suriye’den gelen Müslüman Türk milletinin mensupları da dahil olmak üzere buraya gelenler bilmektedir ki; İslam aleminde de koca Türk milletinde de Türkiye Cumhuriyeti devletinden Türk milletinden başka her yönüyle sığınılabilecek bir liman kalmamış vaziyette. Biz bu sorumluluğun bilincine uygun bir şekilde hareket etmeye çalışıyoruz ve bu sorumluluğa uygun bir şekilde hareket eden Fatih’imizin temsilcileri olarak bir bayramda daha buradayız” dedi. 

“BOZKURTTAN BAŞKA SEMBOLÜ ELİMİZE YAKIŞTIRAMADIK”

“Bizim 3 hilalin gölgesinden başka gidebileceğimiz yer yok.” Diyen Milletvekili Parsak; “Başbuğ’dan başka kurucu bilmedik. Tanımadık tanıyanları da tanımadık. Dokuz ışıktan başka fikri öğretenimiz olmadı olmayacak. Bozkurt’tan başka sembolü elimize yakıştırmadık, yakıştıramayız. Biz bu noktada gerçek dava arkadaşlarımızdan vazgeçecek değiliz. Ondan dolayı da birliğimizi beraberliğimizi muhafaza edebilmek, güçlendirebilmek, pekiştirebilmek adına elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililerin bayramlaşması ile program son buldu.