MHP İl Başkanlığı Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan; “Ekonomi, eğitim ve sağlık gibi bir çok alanda eksiklerinin giderilmesi gerekiyor” dedi.

Afyonkarahisar'ın ilçesi olan Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin kesiştiği nokta olan Çay ilçesinde vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları tespit ettiklerini belirten MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, yetkililerden sorunların giderilmesi noktasında adımlar atmalarını istedi.MHP İl Başkanlığı haftalık basın toplantısında konuşan Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, Çay ilçesi ile ilgili tespit ettikleri ve vatandaşların da talepte bulundukları konulara değindi. Kocacan; “D.300 gibi önemli bir karayolu ile Doğu'ya ve Bolvadin üzerinden İstanbul'a, Afyon ili üzerinden ise İzmir ve Antalya'ya karayolu üzerinden bağlantılı kavşak noktadadır. Tarihi konumda Eski Tunç Çağı'na kadar uzanan Mısır, Suriye ve Trakya krallıkları ile Kral Antigan arasındaki İpsos Meydan Savaşı'na (M.O 301) ev sahipliği yapmış medeniyetleri sırtında taşıyan gelişmeye açık bir ilçedir” ifadelerini kullandı.

“170 DÜKKANDAN SADECE 70-80’İ FAAL OLARAK ÇALIŞIYOR”

2002 depreminin ardından yaraların sarılması sırasında Çay Sanayii’nin aynı bölgeye yapıldığını belirterek sözlerini sürdüren İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan; “Bu kadar önemli coğrafi ve tarihi güzelliği barındıran ilçemiz 3 Şubat 2002 tarihinde bölgede yaşanan ve Çay-Sultandağı depremi olarak adlandırılan talihsiz doğa olayına şahitlik etmiştir. Yaşanan sıkıntılar ve 6.3 büyüklüğündeki deprem fay hattı üzerindeki sanayi bölgesine ciddi zararlar vermiştir. Devletimiz ilçemizdeki vatandaşlara el uzatmış, iş yeri yıkılan esnafımıza, düşük kredi faizi ile TOKİ'nin de devreye girmesi ile Ziraat Bankası aracılığı ile kredi sağlamış ve bina yapımına başlanmıştır. Ancak enkaz durumunda olan Çay Sanayi aynı bölgeye tekrar inşa edilmiştir. 170 iş yeri olan sanayi şu anda 70 ila 80 dükkanı faal, geri kalanı ise depo mahiyetinde kullanılmak üzere atıl bir vaziyette beklemektedir. Üstelik ödenmeyen kredilerin faize binmesi ve icra dairelerine sevk edilmesi sanayi esnafımızı mağdur bırakmıştır” dedi.

“DEPREMZEDELERE ADALETLİ DAVRANMAK YETKİLİLERİN GÖREVİ”

Çay esnafının açmış olduğu davanın halen devam ettiğini belirten Kocacan; “Yetkililerimizden depremzedelerimiz ile sürmekte olan davanın Çay esnafı yararına sonuçlandırılmasını,15 yıldır süren mahkemenin ilçemiz esnafını rahatlatacak sonuca ulaştırılmasını talep ediyoruz. Zira tüm depremzedelerimize aynı uygulamayı adaletli bir şekilde sunmuş olmak yetkililerimizin üzerine düşen görevdir. Depremden gelen maddi ve manevi zararı karşılamak ilçe halkı için zor olduğundan bu olay sonrası göç veren ilçemiz yaklaşık 10.000 kişilik bir göç kaybı yaşamıştır. Bu da ekonomik bir çöküntüye sebep olmuştur. Diğer yandan ise üniversitedeki bölümlerin artırılarak öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yapılmalıdır. İlçe hastanemizin 8 kadrolu çalışma sahasında 2 doktor olması ve keza 1 doktor arkadaşın il merkezinden bir gün gelmesi gibi bir sıkıntı içerisinde olduklarını da dile getiren vatandaşlarımız böyle önemli bir yerde donanımlı bir hastaneye sahipken, trafik hastanesi talebinde bulunmaktadırlar” diye konuştu.

“TÜM İLÇELERİN SORUNLARINI PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Bugün Çay ilçemizin sorunlarını ve eksiklerini anlatıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan; “MHP Afyon İl Başkanlığı'nın başlatmış olduğu AR-GE çalışmalarımız tüm ilçelerimizin sorunlarının tespit edilip sizler aracılığıyla ilgili mercilere duyurulacak siyasi muhalefet anlayışı taşımaktadır. Sadece seçim zamanı değil her zaman ilgili olmamızı istediklerini samimiyetle söylemişlerdir. MHP Afyon İl Başkanlığı olarak ilimiz, ilçelerimiz, belde ve köylerimize kadar ne sorunları var ise dinlemeyi anlamayı, yerinde ve zamanında anlatmayı bir borç biliyor” ifadelerine yer verdi.