15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yaşandığı ilk günden bugüne kadar yaşananları Anahaber Gazetesi’ne değerlendiren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, yıllarca kollanan ve desteklenen FETÖ yapılanmasının aslında bir tehdit unsuru olduğunu yıllarca söylediklerini ancak gerçek yüzlerinin 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ortaya çıktığını kaydetti.

“Cemaati eleştirdiğimizde dinsiz dediler”

15 Temmuz gecesinden itibaren Türkiye’nin durumunu değerlendiren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “15 Temmuz bana göre malumun ilanıydı. 17-25 Aralık sonrasında FETÖ’yü kamuoyu biraz daha iyi tanımaya başladı ama Ülkücü Hareket bunların ne olduğunu aşağı yukarı 10 yıl öncesinde analiz yaptı ve dillendirmeye de başladı. 10 yıl önce Gülen Cemaati adıyla hizmet verdiğini belirten bu güruh sınav sorularını çaldı. Gülen Cemaati’nden referans gelmeden kamuda bir işe girmek mümkün olmadı. Kamuda çalışanların atamalarında, tayinlerinde veya makam yükselmelerinde Gülen Cemaati’ne mensup olmayanların yükselemediğini gördük. Bunları görünce kendi kendime diyordum biz yarın iktidar olursak haliyle bu insanlarla uğraşacağız işte o zaman genel başkanımıza denildiği gibi dinsizler hoca ile uğraşıyorlar, Allah ile Kitap ile uğraşan insanla neden uğraşıyorlar derler bu düşünceden nasıl kurtulup bunlarla mücadele etmemiz lazım diye strateji araştırıyordum. Dolayısıyla Ülkücü Hareket bu hainlerin devletin kılcal damarlarına işlediğini gördü” dedi.

“Gülen cemaatine verilen iltimas güç zehirlenmesine neden oldu”

Devletin içinde farklı bir yapılanma içerisine giren Gülen Cemaati’nin kılcal damarlara kadar işlediğini gördüklerinde gidişatın çok tehlikeli olduğunun farkına vardıklarını ve telaffuz etmeye de başladıklarını ifade eden Karagöz; “Herhangi bir cemaate veya cemiyete Gülen Cemaatine verilen iltimas gibi bir olanak verilirse verilsin hepsinin yapacağı şey budur. Devlet yapılanmasında hiçbir cemaate, cemiyete, siyasi bir ekibe, meşrebe veya gruba kesinlikle bu kadar iltimas verilmemeli. Bu kadar iltimasla insanlar güçlenince güç zehirlenmesine girerler, o da benim olsun, bu da benim olsun, devlette benim olsun diyecek kadar tehlikeli hale gelirler. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklama yapıyor ve diyor ki ’74 Tane Emniyet Müdürü FETÖ’cüymüş.’ Geriye 7 tane vatan evladı Emniyet Müdürü kalmış ve araya sızmış. Yine açıklamasında Efkan Ala diyor ki, ‘7 bin MİT mensubu varmış bunlardan 6 bin 500’ü FETÖ’cüymüş.’ Emniyet teşkilatı bu ülkenin can damarı, MİT ise kalbi. Bu kritik yerlere FETÖ’cüler bu kadar işliyorsa sen ne yaptın bu zamana kadar diye sorarlar” yorumunda bulundu.

“Gülen Cemaati’ne kimler destek verdi bakmak lazım”

“MİT ve Emniyet gibi ülkenin en kritik yapılarından olan silahlı kuvvetlerde de ciddi bir yapılanma içerisine giren FETÖ’cülerin Genel Kurmay Başkanı’nın boynuna bir şeyler bağlayacak kadar yakınına girdiğini Genel Kurmay Başkanı’nın boynundaki izlerden gördük” diyerek sözlerini sürdüren Karagöz; “Vatan için can alıp can veren özel harekatçılara kurşun sıkıp onlardan 53 tane aslanı şehit ettiler. Güç zehirlenmesi tehlikeli bir olay. FETÖ güç zehirlenmesi yaşadı ancak şunu da sorgulamak lazım ki onlara bu gücü kim verdi? Kimler bunların referanslarını kabul etti. Onları Emniyet Müdürü yapan kim? Genel Kurmay’da belli seviyelere getirenler kim? Bunların arkasında duran kim? Tüm bu soruların cevaplarında yer alan kişilere ve yapılara bakmak lazım. FETÖ’nün finansal kaynağı olan Bank Asya’yı kim açmış ona bakmak lazım. Yıllarca verilen tavizlerle çok güçlenen bu örgüt malumun ilanını yaparak 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulundu. Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Ana muhalefet lideri açıklama yapmamışken Devlet Bahçeli çıkıp, ‘Biz hükümetimizin ve devletimizin yanındayız’ açıklamasını yaptı. Darbe girişiminin asıl kırılma noktası da tam olarak burasıdır. Bu açıklamanın ardından siyasilerden, ordu içerisindeki devletine ve milletine bağlı yöneticilerden hemen açıklamalar geldi. Ordu kendi içinde ayrıştı ve emir komuta zinciri bozuldu. Cumhurbaşkanının da açıklamalarıyla birlikte topyekün hareketle darbe girişimi bastırılmış oldu. Böylelikle de FETÖ terör örgütü o gün yerle bir edilmiş oldu” dedi.

“OHAL’in uzatılması kararını doğru buluyorum”

Karagöz; “FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin bastırılmasının ardından hemen görevden almalar, yerinde gözü olduğu insanların ardından ‘Bu da FETÖ’cü’ şeklinde mesajlar atmalardan dolayı saçma sapan olaylar da yaşandı ama sonrasında bakıyoruz. Şimdi yaşananlar biraz daha akıllı, mantıklı, süzgeçten geçmiş, bylok kullananlar araştırılıp incelendikten sonra alınıyor. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda olağanüstü hal ilan edilmişti ve geçtiğimiz günlerde de yeniden uzatıldı. Bu kararı alan meclisimizi de kutluyorum uzatılması da lazım. İnceleme ve araştırmaların yapılması sırasında daha mantıklı, duygusallıktan uzak, bilgiler ve belgelerin ortaya konulduğu, aradan cımbız ile çekilircesine FETÖ’cü, bylokcu, bylok kullananların yazışmalarında nelerin konuşulduğunun tespit edildiği yerdeyiz. Bu gelişmeler çok güzel ve devam etmesi lazım. Bizimde buradan şunu çıkartmamız lazım. 15 senedir tek başına iktidarsınız. Genel Kurmay, MİT, Emniyet Teşkilatı, Jandarma İstihbarat kısacası devletin tüm unsurları sizde, tüm istihbarat kaynakları sizde. Dış ülkelerin istihbarat birimleri ile de bilgi alışverişi sağlanıyor. Dolayısıyla tüm bilgiler ve belgeler hükümette. Biz muhalefet partisiyiz ve edindiğimiz bilgiler de sadece kendi çevremizden edindiğimiz bilgiler veya bize sızan bilgiler. Bu bilgiler de bize damlalar halinde gelir. Bahsettiğim istihbarat bilgi ve belgelerine sahip olan insanlar FETÖ’cü yapılanmaya müsaade ettiler. Birbirlerine destek vererek büyüdüler ancak FETÖ güç zehirlenmesine girince sıkıntılar oluştu” ifadelerini kullandı.

“Geçmişten desr alınsa tarih tekerrür eder mi?”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek hükümetlerin bundan sonra ne yapması gerektiğine de değinen MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Hükümetler artık tarihten ders almalı. Bir söz vardır tarih tekerrürden ibaret diye. Biz de şunu söylüyoruz Tarihten ders alınsaydı tarih tekerrür etmezdi. Tekerrür etmemesi için geçmişten ders almak lazım. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmayacağı için geçmiş geçmişte kalmamalı ondan ders alınmalı. Bundan sonra bir cemaatin boşalttığı yerlere başka bir cemaatin yerleştiğini görüyoruz. Aynı hataya tekrar düşüyoruz. Bugün yerleşen cemaat yarın FETÖ’cü terör örgütü dediğimiz cemaatin haline gelebilir. Kimsenin meşrebine bakılmamalı, grubuna bakılmamalı, cemaatine, tarikatına, cemiyetine bakılmamalı devlette liyakat esas alınmalı. Kurumlarda insanlar ona göre makam ve mevkilere getirilmeli, ona göre görev verilmeli, herkesin meziyetlerine göre görev verilmeli. Devletin asıl unsurlarının nasıl olması gerekiyorsa ona göre hareket etmek lazım” dedi.

“Emniyet, MİT ve Ordu’ya sızan örgütün siyasete sızmadığını söylemek ahmaklıktır”

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile bağlantısı olan iş adamları, memurlar ve vatandaşların görevden alındığını, tutuklandığını ancak ana unsurlara girildiğini hala göremediğini belirten MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “FETÖ terör örgütü üyesi olan emniyet mensupları alındı alınıyor, MİT’teki mensupları alındı alınıyor, Ordu’daki mensupları alındı alınıyor, sağlık camiasında, hukuk camiasında, milli eğitim camiasında, esnaf camiasında gözaltılar ve tutuklamalar devam ediyor. Ben siyasette hala FETÖ ile ilişkisi olduğu ve darbeye destek verdiği için, bylok kullandığı için alınan bir FETÖ’cü görmedim. FETÖ çok iyi yapılanmış, emniyete sızmış, girilmesi imkansız denilen MİT’e sızmış. Buralara sızmayı becerebilen ve buralarda var olmayı becerebilen terör örgütü siyasette yer almayı akıl mı edememiş? Türkiye asıl siyasilerle yönetiliyor, hükümetle yönetiliyor. Ülkenin yönetim biçimi bu ve seçilerek bir yerlere geliniyor, hükümet olunuyor ve ülkenin yönetimine ilişkin kararlar alınıyor. Diğerleri emir komuta zincirinde işleyen kurumlar. Tüm kurumlara emir veren de meclis. Siyasi partilere girip te devletin yönetimini ele almayı becerememişler mi yoksa düşünememişler mi? Düşündüler de sızmayı mı beceremediler? FETÖ terör örgütünün siyasette yapılanmadığını söylemek aptallıktır, ahmaklıktır. Bunlar siyasetin içerisinde mutlak var oldular var olduklarını da görüyoruz. Siyasetten uzaklaşan vekiller var ama halen siyasetin içinde olanlar da var. Boyacıya kadar girilen FETÖ operasyonlarında artık siyasilere de girilmesi lazım. Siyasette yer alan FETÖ’cüler hala ülke için tehdittir” diye konuştu.